Lyrikaften med Pia Tafdrup

Lyrikaften med Pia Tafdrup

Onsdag 7. november 2012 kl. 12:30

Fredag den 9. november besøger en af nutidens største danske lyriknavne, Pia Tafdrup, Haslev Kirkes Litteraturcafé.
Tafdrup vil læse fra sin seneste udgivelse, Salamandersol ( 2012) og fortælle om baggrunden for denne erindrings-digtsamling. Bogen rummer ét digt for hvert år, hun har levet.
De 60 digte udgør en livsrejse fra de første sansninger over den gradvise opdagelse af verden, dens muligheder og udfordringer. Digtene kaster lys tilbage, men rækker også ud mod fremtiden som brændpunkt. Salamandersol danner sammen med Hvalerne i Paris (2002), Tarkovskijs heste (2006) og Trækfuglens kompas (2010) en kvartet omkring de fire elementer vand, jord, luft og ild.

Pia Tafdrup er medlem af Det Danske Akademi og The European Academy of Poetry, og hun har bl.a. modtaget Nordisk Råds Litteraturpris i 1999, Søren Gyldendal Prisen 2005 og Det Svenske Akademis Nordiske Pris 2006.
Det anbefales at læse Salamandersol. Efter pausen er der mulighed for debat og for at spørge nærmere ind til Pia Tafdrups forfatterskab og engagement i forskellige litterære sammenhænge.

Haslev Kirkes Litteraturcafé finder sted kl. 19.30 i Kirkehuset, Kirkepladsen 8a, Haslev. I pausen er der ost- og pølsebord med vin og kaffe/the.

Alle er velkomne og der tages entre.
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version