Udstilling på Hesede Hovedgård - af værtens egne værker
Værk af Kit Kjølhede

Udstilling på Hesede Hovedgård - af værtens egne værker

Tirsdag 7. februar 2023 kl. 11:39

Udstilling på Hesede Hovedgård - af værtens egne værker
Værten på Hesede Hovedgård, Kit Kjølhede, udstiller sine egne værker. Foto: Susan Ankersen.
Vi bliver ofte spurgt, om vi ikke snart har en udstilling igen, og efter et 2022, hvor der ikke blev plads til udstillinger, har vi nu blokeret kalenderen i uge syv og byder indenfor. Det glæder vi os rigtig meget til.
Sådan siger Kit Kjølhede fra Hesede Hovedgård, og tilføjer at udstillingens titel er “Hvor kom vi fra?“. Udstillingen bliver en soloudstilling, som udelukkende har værker af Kit Kjølhede, som er den ene halvdel af værtsparret på Hesede Hovedgård, og som, udover at drive stedet, også er udøvende kunstner.

- Vi overtog Hesede Hovedgård i december 2018, og de første år har jeg brugt det meste af min tid på at få stedet op at stå - vi har jo både indrettet et stort tomt hus og bygget en virksomhed op fra bunden, fortæller Kit Kjølhede, og tilføjer:

- Nu er vi der, hvor vi er så privilegerede at have kunder, som selv finder os, og som vender tilbage, så det giver noget luft til tage kunstkasketten på igen. Den har været savnet. Og efter at have haft den liggende på hylden så længe, måtte jeg starte med at spørge mig selv: ”Hvor kom vi fra?” - og det blev så titlen.

Flere betydninger
Titlen kan forstås på flere måder. Dels har Kit Kjølhede kigget tilbage i tiden på sin egen kunst og har helt konkret taget afsæt i nogle af sine egne tidligere værker. Men, fortæller hun, det handler også om kunsten på Hesede Hovedgård.

- Vi var jo faktisk godt i gang med udstillinger, før der var noget, der hed corona. Det har været på ufrivillig pause, og vi har skullet forholde os til, hvordan pop-up events som f.eks. en kunstudstilling passer ind i vores andre arrangementer. Kunstudstillingen bliver nemlig vist i det samme lokale, hvor vi har mødegæster og yoga-retreats, og det kan selvsagt ikke foregå samtidigt.

- Vi vil gerne lægge hus til mere kunst og kultur, og så er det - også i denne sammenhæng - oplagt at spørge: ”Hvor kom vi fra?”. Hvad var det egentligt, vi var i gang med? Og, endnu mere interessant: Hvor skal vi hen nu?, siger Kit Kjølhede og filosoferer videre: Det kan være nyttigt at se på, hvor man kommer fra, for at finde ud af hvor man skal hen.

Samme spørgsmål kan man stille i en større samfundsmæssig betydning: Hvor kom vi fra, før corona? Før der var noget, der hed krig i Europa, energikrise og inflation? Og var det egentlig et godt sted?

- Der skrives ofte om, at mange mennesker har taget deres liv op til revision under og efter corona. Siger deres job op. Flyttet på landet. Realiserer gamle drømme. Det, vi kom fra, er det stadig det, vi vil? Hvor er vi på vej hen? Trives vi?, lyder det fra kunstneren.
På udstillingen vises både ældre og helt nye værker, primært malerier, men også SPAM-broderier.

Tale og foredrag
På udstillingens første dag, lørdag den 11. februar, har René Tuekær, formand for Kulturudvalget, sagt ja til at komme og åbne udstillingen. Vil man gerne overvære det, skal man være der kl. 14.

Lørdagen efter, altså lørdag d. 18. februar, kommer Stig Lauritsen fra Paradehuset på Gisselfeld Kloster forbi, og det er også kl. 14. Stig Lauritsen er en fantastisk fortæller, og på udstillingen på Hesede Hovedgård vil han causere over kunst og skønhed, og han vil muligvis også komme lidt ind på William Morris.

På åbningsdagen lørdag d. 11. februar byder huset på en lille forfriskning. De øvrige tre åbningsdage er det muligt at købe en god kop kaffe og slå sig ned og nyde udstillingen.

Vil man finde frem til udstillingen med hjælp af gps, så er adressen Hesede Hovedgård 1, 4690 Haslev.
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version