Christoffer er Skandinaviens hurtigste 400 meter løber
Christoffer Banke Jørgensen er Skandinaviens hurtigste på 400 meter i sin årgang. Privatfoto

Christoffer er Skandinaviens hurtigste 400 meter løber

Tirsdag 24. januar 2023 kl. 09:07

15-årige Christoffer Banke Jørgensen fra Faxe, har vundet sit første internationale stævne, da han sejrede på 400-meter distancen (U17) i ny personlig rekord ved Quality Hotel Games i Växjö i Sverige.
Christoffer kom i mål i tiden 51:27 ved det store, svenske indendørsstævne, hvor deltagere fra hele Europa deltog i de klassiske atletikdiscipliner.

Christoffer, der stiller op for Herlufsholm Atletik, vandt foran svenske Ivar Larsson, der krydsede stregen lige efter i 51:28. Christoffers tid betyder, at han lige nu er den hurtigste på distancen i Skandinavien.

Fra løbets begyndelse så det dog ikke ud til, at Christoffer skulle sætte hele den svenske elite til vægs. En ukarakteristisk langsom start betød, at Christoffer lå langt tilbage i feltet, og ved 200-metermærket var der cirka ti meter op til den førende løber.

- Det er fuldstændigt sindssygt, siger Christoffer Banke Jørgensen. Jeg troede overhovedet ikke, at jeg ville vinde. Det gik ekstremt langsomt i starten, men efter 200 meter, tænkte jeg, at jeg hellere måtte se at få fart på, og så begyndte jeg ellers bare at indhente en efter en efter en. Den sidste indhentede jeg lige før målstregen. Det var for vildt.

I 2022 vandt Christoffer DM-guld på 800 meter både inden- og udendørs og på 300 meter udendørs. I år er målet at vinde medalje på 400 meter.
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version