- Der skal være plads til de barnlige glæder
Juletræet blev vanen tro tændt på Torvet i Haslev, og det skal der være plads til. Foto: Morten Chas Overgaard

- Der skal være plads til de barnlige glæder

Søndag 27. november 2022 kl. 19:10

- Der skal være plads til de barnlige glæder
Nissemor havde lidt udfordringer med at se ud af de regnvåde briller. Foto: Morten Chas Overgaard
- Jeg kan ikke se noget som helst, lød det fra Nissemor, der fredag aften kæmpede med at læse sangene gennem sine regnvåde briller.

Vejret havde ellers artet sig, men da der skulle danses om juletræet begyndte støvregnen at falde, og det var måske også derfor, at julemanden havde fundet på en anden entré, end han plejer.
Pludselig tonede han nemlig frem i et vindue på 1. sal ud til Torvet, og med børnenes hjælp fik han tændt juletræet.

Holder fast i traditioner
Juletræ skal der nemlig være plads til - også selvom der er en energikrise, der kradser, mener Channie Kjær Lassen, der er formand for Haslev Handelsstandsforening.

- Vi har talt om det, og vi er kommet frem til en løsning, hvor vi ikke har vores ordinære julebelysning tændt, men vi holder fast i at nissemor danser om juletræet, og at julemanden kommer, for der skal være plads til de barnlige glæder, siger hun.

Der blev hygget i kulden, og mens forældre og bedsteforældre skuttede sig og gned handskerne mod hinanden, pilede børnene ind og ud mellem hinanden for at få det bedst mulige glimt af julemanden

- Hej farfar!, lød det begejstret fra en af børnene, der må have set forkert og forvekslet selveste julemanden med sin farfar, og det virkede ikke til at børnene koncentrerede sig synderligt om den anderledes julebelysning.

- Vi håber, at alle formår at flytte fokus, så det ikke handler om manglende julebelysning, men at det i stedet handler om at lave en hyggelig dag for børnene, og om at få det bedste ud af den hyggelige juletid, siger Channie Kjær Lassen.

Godt sammenhold
Juletræstændingen faldt oven i Black Friday, og det betød, at de fremmødte også kunne gå på juleshopping i de mange butikker, der bugnede af gode tilbud og sene åbningstider.

Selvom Channie Kjær Lassen og de øvrige medlemmer af handelsstandsforeningen godt kan mærke at nogle mennesker er lidt forbeholdne med at bruge alt for mange penge, så oplever de samtidig stor opbakning til butikkerne fra de lokale.

- Vi er positive. Vi har vores gode by og vores sammenhold, og vi føler os ikke truet af noget som helst. Vi siger pyt, hvis vi har et par dårlige måneder, for vi ved også, at så bliver det forår, og så vender det nok igen. Vi har det godt, og selvom man godt kan få et billede af, at det hele ser sort ud hver aften i fjernsynet, så vælger vi at fokusere på det, der er vigtigt, siger hun.
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version