faxebibliotek.dk" />

Mød Søren Ulrik Thomsen

Tirsdag 29. november 2022 kl. 08:44

Mød Søren Ulrik Thomsen
Søren Ulrik Thomsen fortæller på Haslev Bibliotek den 6. december. Foto: Dirk Skibae
Tirsdag den 6. december kl. 19 kommer den kendte forfatter på besøg i Haslev Bibliotek i lokalet Romanen. Billetter købes på faxebibliotek.dk
Søren Ulrik Thomsen tager tilhørerne med ind i erindringen med udgangspunkt i sin bog “Store Kongensgade”.

Et reflekterende erindringsessay fuldt af minder om hans pubertet og moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler, om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole, men også af tanker om, hvorfor man skriver, om frygten for alderdommens rædsler, om efteråret, hvor alting på én gang flammer op og dør ud. Og om en lejlighed i Store Kongensgade 23, hvor forfatteren kun boede et enkelt år, men alligevel er stedet, hvorfra fremtiden altid vil udstråle.

Søren Ulrik Thomsens forfatterskab bliver ofte betragtet som et af de vigtigste i nyere dansk litteratur, og han formår at favne både ældre kunstgreb og samtidens strømninger.

Digteren Søren Ulrik Thomsen blev født i 1956 og blev i 1982 uddannet på Københavns Universitet med bifag i Litteraturvidenskab. I årene 1985-91 redigerede han sammen med Erik Skyum-Nielsen litteraturtidsskriftet Den Blå Port 1985-91.

Søren Ulrik Thomsen debuterede i 1981 med sin første digtsamling “City Slang”. Denne blev næste år efterfulgt af “Ukendt under den samme måne” (1982) og siden af “Nye digte” (1987), “Hjemfalden” (1991) og “Det skabtes vaklen” (1996), “Rystet Spejl” (2011) og i 2016 udkom “En hårnål klemt inde bag panelet”, der er en samling noter over erindringer, samtidsfænomener, indtryk fra København og ikke mindst sin egen dødelighed i en række tænksomme og velturnerede korttekster.

Siden 1995 har Søren Ulrik Thomsen været medlem af Det danske Akademi og har igennem sit forfatterskab modtaget en lang række priser og legater, heriblandt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1995, Weekendavisens Litteraturpris i 1992, Otto Gelsted Prisen fra Det danske Akademi i 1985.

En lang række forfattere har desuden behandlet Søren Ulrik Thomsens værker og liv, og i 1998 lavede Jørgen Leth portrætfilmen “Jeg er levende – Søren Ulrik Thomsen”.
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version