Sprækker og andre ordløse fortællinger...
Grafikerne Ulla Neergaard og Anne Birkholt Nielsen er på lørdag 3. december kl. 11-13 til stede i udstillingen i Rollosalen.

Sprækker og andre ordløse fortællinger...

Mandag 28. november 2022 kl. 11:47

Sprækker og andre ordløse fortællinger...
Ulla Neergaard og Anne Birkholt Nielsen
Fra på fredag den 2. december til og med den 22. december udstiller Ulla Neergaard og Anne Birkholt Nielsen grafiske værker i Rollosalen ved siden af Faxe Bibliotek. Og du kan møde grafikerne lørdag den 3. december fra kl. 11 til 13.
Ulla Neergaard og Anne Birkholt Nielsen, der står bag decembers udstilling i Rollosalen, er begge medlemmer af det kunstnerstyrede Grafisk Værksted Næstved ved Holmegaard Værk, hvor de ofte arbejder samtidigt, men ikke sammen.

Med særlig sansning og fortolkninger af landskabet, naturen og partier herfra har grafikerne Ulla Neergaard og Anne Birkholt Nielsen sammensat denne udstilling af deres værker. Deres forskelligartede grafiske udtryk bliver i udstillingen delvist spundet sammen, og værkerne sættes ind i nye og fremmede konstellationer.

Ulla Neergaard
Ulla er kunstfotograf og grafiker. Ordløst ”framer” Ulla i sine fotogravurer (grafisk dybtryksteknik ) præcist landskabet og naturens store eller små elementer og lader dem træde tydeligt frem i en stram komposition, hvor alt overflødigt er skåret væk.

Hendes værker spænder fra sarte sansninger og abstraktioner til klart definerede motiver. Hun arbejder ofte i små størrelser, så beskueren tvinges tæt på for at læse værket. Hun har flere gange deltaget på Bornholms censurerede forårsudstilling.

Anne Birkholt Nielsen
Anne er grafiker og billedskaber. Hun drages af ”sprækkerne” i naturen. I sine værker indfanger og oversætter hun naturens mønstre og systemer til grafikkens sprog og materialitet.

Hun anvender kendte grafiske teknikker men arbejder gerne med egne metoder og benspænd. Når hun laver træsnit uden snit, udnytter hun træets riller og ujævnhederne på trykstokken. Og frem for kun at anvende tryksværte fra dåsen, drysser hun ofte pigment direkte på aftrykspladen for slutteligt at lade det sansede stå frem med en karakter, der på én gang er både diffus og intens.

Udstillingen "Sprækker og andre ordløse fortællinger" vises fra den 2. til den 22. december i Rollosalen, Rådhusvej 4, Faxe. Mød grafikerne lørdag den 3. december kl. 11-13. Øvrig åbningstid i bibliotekets bemandede åbningstid: Man. 10-17. Tirs. 10-16. Tors. 10-18. Fre. 10-13.
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version