Porsche-Kim fejret med manér
Pernille og Kim Clausen fanget af kameraet på den travle og hyggelige fødselsdags- og Porschedag. Foto: Torkild Svane Kraft

Porsche-Kim fejret med manér

Søndag 2. oktober 2022 kl. 13:20

Porsche-Kim fejret med manér
Kim Clausen (tv) studerer en Porschemotor sammen med nogle af de mange fødselsdagsgæster i måske Danmarks flotteste og hyggeligste venterum. Foto: Torkild Svane Kraft
Der var stort rykind hos Porschecentrum i Tystrup ved Faxe i lørdags. Mange parkerede på vejene ved den landskendte virksomhed, men kom man i en Porsche, så blev man vinket ind på den store græsplæne bag Porschecentrum.

Her kunne de mange gæster, venner, familie og kunder, så nyde synet af de mange flotte biler - nyere så vel som klassikere. Ja, sågar en Porsche med elmotor havde fundet vej til Tystrup.
Indenfor i garagen leverede et liveband musik. Her blev der også budt på fadøl, og udenfor stod Faxe Madhus klar med helstegt pattegris og Vin & Druen sørgede for dejlig vin.

Fødselsdag
Der var flere grunde til den store fest. Hvert år plejer Kim og Pernille Clausen at invitere deres kunder til hygge med mad og drikke - og masser af Porschesnak, men det har været aflyst to år i træk på grund af corona. I år kunne de så endelig gennemføre træffet. En anden god grund til at invitere til fest, og nok den vigtigste, så fyldte Kim Clausen 60 år i fredags.

Kim Clausen har kunder fra hele landet, ja sågar fra Sverige kommer kunderne, for når man er dygtig, som rigtig dygtig, så kører Porscheejere gerne langt for at få lavet deres bil. Man skal jo passe godt på sådan en.

Fødselaren var kun 15 år da han startede med at lave Porsche og den 1. august 1987 åbnede Kim Clausen Porschecentrum i Køge og på samme dato, men i 2008, købte han Skovgårds Autolakering - og i 2015 flyttede han så Porschecentrum til samme adresse i Tystrup.
- Der var mange der sagde, at man da ikke kunne drive et Porscheværksted så langt ude på landet, men det kan man altså godt, siger Kim Clausen med et stort smil - og han tilføjer at der hvert år er kommet flere og flere kunder til.

Faktisk så mange at der ikke er plads nok i Tystrup, så derfor købte han, her i sommer, en 1000 kvadratmeter stor bygning ved Karise. Her er der ved at blive lavet et værksted, så man også herfra kan servicere og reparere Porsche.

Problemer med plads på værkstedet i Tystrup har nødvendiggjort udvidelsen, for Kim vil jo gerne hjælpe så mange Porscheejere som muligt, så deres biler er helt klar til at komme ud på landevejen, når det er forår, og netop lige inden den tid, har de voldsomt travlt på det landskendte Porscheværksted.

Af Torkild Svane Kraft
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version