Ta’ på fossilbingo i kalkbruddet
Bingopladerne er trykt og Carsten Niss glæder sig til at se mange til Fossilbingo - og meget gerne børnefamilier. Foto: Torkild Svane Kraft

Ta’ på fossilbingo i kalkbruddet

Tirsdag 11. oktober 2022 kl. 11:47

Søndag den 16. oktober, altså i efterårsferien, inviterer Geomuseum Faxe til en aktivitet du garanteret aldrig har prøvet før - Fossilbingo...

De fleste ved hvad bingo er, og bor man her i området, så ved man også hvad fossiler er, for Faxe Kalkbrud er fyldt med spændende forsteninger af de dyr der levede her i området for millioner af år siden - dengang hvor Faxe var dækket af et dybt koralhav og små og store dyr svømmede rundt i vandet.

Begge dele, både bingo og fossiljagter er populære, så hvorfor ikke kombinere de to ting tænkte de i Østsjællands Museums skoletjeneste, hvis leder er Carsten Niss - og så har de skabt Fossilbingo, der afholdes søndag den 16. oktober mellem kl. 10 og 15.

Man møder op i Geomuseum Faxe på Østervej og køber en bingoplade for en flad 20’er. På pladen er der billeder af 10 forskellige fossiler, som det ifølge Carsten Niss, skulle være rimeligt nemt at finde i kalkbruddet, når bare man ved hvor man skal lede. Og til det er der hjælp at hente, for tre guider vil være i kalkbruddet, og de kommer meget gerne med fif om hvor det er man skal lede. Foruden Carsten Niss er det Jens Stubbe og Morten Gether.

Man kan hele tiden henvende sig til guiderne, for at høre hvad det er man har fundet. Og det er også dem der i sidste ende kontrollerer bingopladen, for man kan vinde fine præmier. Der vil være præmier til én, to og tre rækker - og skulle man være så dygtig, eller heldig, at få fuld plade - altså finde 10 fossiler, så er præmien en bog om fossiler fundet i Faxe Kalkbrud. En nyudgivet bog som Carsten Niss er medforfatter på.

Af Torkild Svane Kraft
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version