Kommunen vil spare på energien
Dorthe Egede Borg. Arkivfoto

Kommunen vil spare på energien

Torsdag 29. september 2022 kl. 14:00

Faxe Kommune sætter nu tiltag i værk for at spare på energien. Teknik & Miljøudvalget har netop godkendt en række forslag, som skal bidrage til at sænke energiforbruget i Danmark.
Hele kommunen: Energisituationen i Europa er alvorlig, og Energistyrelsen opfordrer alle landets arbejdspladser til at spare på energien hen over vinteren.

- Den opfordring tager Faxe Kommune naturligvis på sig. Med de udfordringer, der er på kapaciteten, skal vi som kommune spille ind, hvor vi kan. Det er tiltag, som kan skabe nogle frustrationer, men vi må alle bidrage i forhold til de udfordringer, Europa står over for lige nu, udtaler Dorthe Egede Borg (V), formand for Teknik & Miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

Teknik & Miljøudvalget har netop taget stilling til en række forslag fra administrationen - forslag som bliver indført hurtigst muligt på kommunens arealer.

Følgende tiltag bliver indført, som nedsætter varmeforbruget og strømforbruget yderligere:

Sænke temperaturen i kommunens bygninger til 19 gader hvor det er teknisk muligt. Dog ikke på plejecentret, botilbud, vuggestuer og lignende.
Sænke temperaturen i haller og gymnastiksale til 17 grader, hvor det er teknisk muligt.
Slukke for sauna i svømmehallen.
Slukke for interaktive tavler i skolerne.
Luk for det varme vand til håndvaske, hvor det er muligt. Undtaget er plejecentre/botilbud, daginstitutioner og lignende.
Forkorte fyringssæsonen.
Reducere driftstid for varme og ventilation.
Slukning for alt brugermedbragte hvidevarer.
Slukke udendørs belysning ved bygninger og anlæg, hvor det er muligt.
Begrænse julebelysningen til lyskæder på de store juletræer rundt i byerne og enkelte lyskæder ved juletræerne. Alt med natslukning.
Informere medarbejdere om tiltagene ved at anvende Energistyrelsens kampagnemateriale.
Slukning af gadelamper.

Gadelamper

Flere kommuner arbejder med slukning af gadelamper.
Faxe Kommune fortsætter med nuværende belysning, da kommunens 7.300 gadelamper generelt er dæmpede mellem klokken 22 og klokken 06 med 50-65 procent, hvilket svarer til natslukning mellem 4 og 5,2 timer per nat.

Der kan være enkelte lamper i kryds, rundkørsler, tunneller og lignende, der ikke har dæmpning.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version