Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
Se billeder

Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads

Fredag 12. august 2022 kl. 10:59

Faxe Ladeplads: Den lange række af smukke robåde snoede sig fra strandkanten og helt op til Roklubben Vikings klubhus. Det var som om de næsten ikke kunne vente med at komme ud i Faxe Bugt.
Det samme gjorde sig gældende for de 56 roere, der denne onsdag aften, havde indfundet sig i Roklubben Viking for at være med til fællesroning for roklubberne i Præstø, Køge, Stevns, Næstved, Vordingborg - og naturligvis Faxe Ladeplads.

- Vi er godt nok mange, sagde Vikings formand Jørgen Zangenberg, med et stort smil. Der er vist tale om rekord, og vi har da også måttet bede Præstø om at tage et par både med, for selv om vi har mange både, så er der altså ikke nok til 56 roere.

Der var 15 både, der lå klar til at komme i vandet, og turen gik mod nord. Nogle roede til Lille Torøje - andre til Skovfogedstedet. Og tilbage igen. Så det blev til mellem 10 og 15 kilometers rotur for deltagerne.

Da man var kommet tilbage til Faxe Ladeplads, og bådene var taget op, rengjort og sat på plads i klubhuset, bød Viking på sandwich, lidt at drikke - og masser af snak.

Det er tredje sæson af fællesroning som de sket roklubber har gang i. For år tilbage afviklede klubberne kaproning, men det blev afløst af fællesroning, hvor det primære er at være sammen - ikke det at vinde - og det har været en stor succes.

- Mon ikke vi, efter sådan en aften, kan sige at fællesroning er kommet for at blive, sagde Jørgen Zangenberg, og den udtalelse blev fulgt af klapsalver fra de mange deltagere, der altså var enige med Viking-formanden.

Flere af de roere avisen talte med, synes det er utroligt hyggeligt at møde roere fra andre klubber. Man fordeler sig i bådene på tværs af klubberne, så man får mødt mange mennesker under fællesroningerne - og endelig får man roet i farvande som man ellers ikke ville have roet i.

Og når man så mødes af helt stille vand og høj sol, så bliver det ikke bedre...

Af Torkild Svane Kraft
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version