Swinghjørnet blev færdigt
Nu er der blevet rigtig flot i Swinghjørnet. Privatfoto

Swinghjørnet blev færdigt

Fredag 1. juli 2022 kl. 08:30

Swinghjørnet blev færdigt
Borgmester Ole Vive talte ved indvielsen af Swinghjørnet. Privatfoto
Faxe Ladeplads: Det hele startede for over tyve år siden, da Eddie van Lüthje flyttede fra Fredensborg til Svinget i Faxe Ladeplads.
Foran huset lå noget der mindede om en affaldsplads, så sammen med de andre beboere i Svinget besluttede de at rydde op og i stedet sætte en stenskulptur ”Drillepinden” op. Det blev starten på en lang arbejdsproces.

- Vi fik efterhånden ryddet det værste væk og en gammel, rusten pumpe dukkede op. Den var fra dengang Svinget hed Hylleholtvej og Faxe Kalk byggede de små kalkstenshuse, siger Eddie van Lüthje.
Et par år efter kom så den store skulptur ”Det gode fundament”. De er begge hugget i sten af Mogens Christian Søbyegaard fra Korsør.
Siden blev der plantet et par træer, lavet en stensat postkasse og en sladrebænk, men selve den gamle grund, var stadigt ikke for køn.
I 2022 fik beboerne i Svinget så god hjælp af Anders Lund fra AL
Haveservice og smed Michael Farre, som har lappet på den gamle pumpe. Nu hænger pumpestangen ikke længere og kongemonogrammet har fået guld på.

Med masser af hjælp fra de lokale i Svinget kom både grunden og en halv ton perlegrus endeligt på plads.

I haven til nummer 5 står nu også Malik Mabes lille kærligheds-juletræ, som han savede i 2020, før han kastede sig ud i det store projekt med Kalkens Historie og foran nummer fem står også Carl Johan Schrøders stensatte udgave af "E.T is home".

Borgmester Ole Vive kom med en glad konstatering af, at i Faxe Ladeplads er der mange kreative sjæle, men det bedste er næsten, at når noget sættes i gang, kan man altid finde støtte hos mange andre i lokalområdet. Det var tydeligt, både med Kalkens Historie og Swinghjørnet.

- Tak til Ole Vive fordi du kom forbi og til alle jer, der har givet jer selv et lille pusterum ved at kigge forbi Svinget i dag, sagde Eddie van Lüthje. Men også en tak til Faxe Kommune som støttede os, da vi skulle ha’ kæmpeskulpturen ”Kalkens Historie” på plads økonomisk.

- I dag forærer vi så kommunen endnu en lille plet både til at kigge på og som et lille ”slap af sted” for Ladepladsen, sagde Eddie van Lüthje.

Og så var der glade smil og kold rosevin til alle på sommerens længste og hidtil varmeste dag. Mens de fleste trak hjemad i den varme sommeraften satte alle de aktive sig ind i haven til nummer 5 og festede videre.

Af Helle Reumert
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version