Find fossiler ved geomuseet
Der er fossiljagt på Geomuseum Faxe i hele sommerferien. Arkivfoto

Find fossiler ved geomuseet

Torsdag 30. juni 2022 kl. 10:07

Kom og find fossiler med Geomuseum Faxe!
Faxe: Alle dage i skolernes sommerferie, står en af Geomuseum Faxes dygtige guider klar til at tage de besøgende med på en rejse 63 millioner år tilbage i tiden.

Det er til dengang, hvor der voksede et frodigt koralrev, hvor Faxe Kalkbrud ligger i dag, og hajer og krokodiller jagede de mange dyr, som levede på koralrevet.

Turen indledes med en kort introduktion ved Geomuseum Faxe, hvorefter de besøgende, udstyret med hammer og mejsel, begiver sig ned i kalkbruddet for at lede efter fossiler af muslinger, snegle, krabber og søpindsvin. Hvis man er rigtig heldig, finder man en hajtand.

Man må naturligvis gerne tage fundene med hjem, eller man kan få dem udstillet på Geomuseum Faxe.

Lyset er skarpt, og der kan være meget varmt i bruddet. Geomuseum Faxe anbefaler derfor solbriller eller kasket, beskyttelse mod solen samt noget at drikke med på turen.

Ligeledes anbefaler man tøj, som kan tåle at blive beskidt, praktiske sko samt en pose eller rygsæk til de fossilfund, som skal med hjem.
Fossiljagten varer to timer og mødestedet er Geomuseum Faxe, Østervej 2B.

Fossiljagten foregår alle dage frem til og med den 7. august.
Man kan bestille sin billet på www.geomuseumfaxe.dk. Hammer og mejsel indgår i prisen.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version