Unge frivillige holdt orden på pladsen
Flot initiativ pigerne tog - og nu belønnes deres initiativ af Haslev Festdage. Privatfoto

Unge frivillige holdt orden på pladsen

Onsdag 29. juni 2022 kl. 10:32

Haslev Festdage 2022: Endelig kunne Haslev Festdage igen afvikles, og denne gang i fint vejr. Med 4000 mennesker samlet på pladsen kan det ikke undgås, at der i løbet af dagen og aftenen bliver en del affald på pladsen. I år opstod der et helt særligt, glædeligt og uventet bidrag til at holde skik på pladsen.
På den første festivaldag dukkede der nogle unge piger op i informationsteltet på pladsen. Pigerne er i alderen 12-13 år, og på eget initiativ opsøgte de den ansvarlige i infoteltet med et tilbud om at hjælpe med deres frivillige arbejdskraft. Der blev hurtigt klart, at pladsen godt kunne trænge til en oprydning, så bevæbnet med en skraldesæk gik pigerne i gang. Der gik dog kun ganske kort, og så var den første sæk fuld. Flere sække blev udleveret, og et par piger mere stødte til for at hjælpe.

Om lørdagen samlede pigerne sig i en gruppe på ni i alt, og de fortsatte deres flotte arbejde med at holde orden på pladsen.
Således blev det til mere end 30 fyldte sække med tomme glas, pant og andet affald. Alt arbejdet lavede pigerne uden nogen som helst forventning om at få noget for det - blot ønskede de at give deres bidrag til festivalen.

Sådan et initiativ fra de helt unge kunne bestyrelsen bag festdagene ikke stå for. Derfor fik pigerne lørdag aften besked på, at de alle har en fribillet til næste års festdage. Derudover kunne bestyrelsen om søndagen, da pladsen var helt rømmet, konstatere at der blandt de mange poser, som pigerne havde samlet, var en del med plasticflasker med pant.

Derfor blev det aftalt med en af pigerne forældre at mødes om mandagen for at pante de tomme flasker. Det viste sig at være en god, for i alt var der pant for 3.585 kr. De ni ihærdige, unge frivillige fik lov til at dele pengene imellem sig som en tak for både deres fine initiativ og deres store arbejdsindsats.

Det er aftalt med forældrene, at Haslev Festdag godt må offentliggøre deres navne, så hermed en tak fra bestyrelsen til: Phi Trabjerg Wamlser, Nicoline Brohus, Lærke Hammerich Bak Hastrup, Anna-Sofie Mørkeberg, Josefine Mørkeberg, Anabelle Dietrect, Filuca Gia Anh Ly, Julie Voss Hansen, Ellinora Marie Ersgaard Grønkjær.

- Uden både de unge og voksnes frivillige indsats var det ikke muligt at lave Haslev Festdage, så samtidig med takken til de unge piger skal der også lyde en tak til alle andre frivillige. Bestyrelsen håber, at alle, unge som gamle, har lyst til at være med igen til næste år, lyder det fra Klaus Bentsen fra Haslev Festdage.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version