Fernisering ved fyraften

Fernisering ved fyraften

Fredag 27. maj 2022 kl. 07:45

Grethe Bärthel Jensen udstiller på Emmaus - Galleri og kursuscenter.
Haslev: Den næste fernisering på Emmaus – Galleri og kursuscenter på Højskolevej i Haslev bliver onsdag den 1. juni klokken 17-19.

Denne gang en fyraftensfernisering med kunstner Grethe Bärtel-Jensen fra Vildbjerg i Vestjylland.

Grethe Bärtel-Jensen udstiller kunstværket ”Pilgrimsrejse i Det Gamle Testamente”.

Værket består af 12 malerier i et fabulerende abstrakt og koloristisk billedsprog. Kunstneren har forholdt sig til oplevelser og hændelser i sit eget liv med afsæt i de gammeltestamentlige fortællinger.
Kunstneren er optaget af at fortolke den menneskelige eksistens og bruger sig selv aktivt i sine værker.

- Jeg vil ærligt vedgå, at jeg tænkte på Det Gamle Testamente som gammelt og støvet, søvndyssende og med mange lange kongerækker. Men som arbejdet skred frem, blev fortællingerne mere og mere levende for mig, som en genklang af de følelser, tanker og ikke mindst hændelser, der hørte mit eget liv til. Hele denne proces har været som en pilgrimsrejse for mig, fortæller Grethe Bärthel-Jensen værket.

Grethe Bärtel-Jensen har udstillet på flere censurerede udstillinger i blandt andet Limfjordens censurerede efterårsudstilling, den censurerede efterårsudstilling i Ålborg Kultur Center og Sydjysk Kunstforenings censurerede forårsudstilling.

Hun har desuden udstillet i en række kirke blandt andet Hald Ege, Tarm, Timoteus Kirken, Valby, samt i en række offentlige bygninger såsom Holstebro Sygehus, Herning Rådhus, Kulturinstituttet Ebeltoft og Godsbanen, Århus.
Grethe Bärtel-Jensen vil være til stede ved ferniseringen og fortæller kort om rejsen gennem de 12 pilgrimsbilleder.

Emmaus er vært ved en sandwich og et glas vin.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version