Haslev Svømmehal - nu med livreddertårn
Nu kan man prøve et rescue-board i svømmehallen i Haslev

Haslev Svømmehal - nu med livreddertårn

Onsdag 25. maj 2022 kl. 08:33

Haslev Svømmehal - nu med livreddertårn
Livreddertårnet i Haslev Svømmehal
I Haslev Svømmehal er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn. Livreddertårnet er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og torpedoer, som skal inspirere til at prøve kræfter med livredning.

Det nye livreddertårn i svømmehallen er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårn, som man kender fra strandene, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere - tværtimod.

Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere og medlemmer kan prøve livredderdiscipliner som f.eks. at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

- Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand. I TrygFonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi har i de seneste år oplevet en stigende interesse for livredning, bl.a. på strandene om sommeren, og derfor har vi testet interessen for livreddertårne i udvalgte svømmehaller rundt om i Danmark. Testen viste, at badegæster i alle aldre var vilde med at prøve kræfter med livredning i svømmehallernes trygge omgivelser, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde et livreddertårn i Haslev Svømmehal, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

- Livreddertårnet skal gøre det sjovt for alle at blive god til livredning, og vi håber, at det spændende udstyr og de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, kan vække stor interesse og begejstring for livredning både blandt de mange svømmeforeningers medlemmer og de besøgende i svømmehallen.
Livredning kan dyrkes af alle, og det er en vigtig færdighed at kunne redde sig selv og andre, siger Andreas Mølholm, Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning.

I svømmehallen glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

- Vi har glædet os til at tage livreddertårnet i brug og give vores gæster og skolehold mulighed for at prøve kræfter med livredderdisciplinerne. Tårnet er fyldt med professionelt udstyr, så man kan bl.a. øve sig i at padle på board, bjærge en dukke eller kaste med en redningskrans. Vi synes, det er vigtigt, at børn ikke kun lærer at svømme, men også kan redde sig selv og andre i vandet. Derfor håber vi, at der kommer mange børn og deres forældre forbi og får nogle sjove timer med udstyret. Man kan altid spørge livredderne, hvordan man bruger udstyret, hvis man er i tvivl, siger Signe Becker, stedfortræder og livredder i Haslev Svømmehal.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version