Morgenfruer på Værestedsdag
Brugerne fra de to væresteder i Faxe Kommune mødtes til Værestedsdag, hvor de såede morgenfruer. Foto: Peer Rasmussen

Morgenfruer på Værestedsdag

Onsdag 11. maj 2022 kl. 11:22

Brugerforeningen Fristedet såede morgenfruer ved værestederne i Faxe og Haslev.
Faxe/Haslev: Landsforeningen af Væresteders Brugerråd har taget initiativ til en årlig tilbagevendende begivenhed i form “Værestedsdag”.

Værestedsdagen har til formål at sætte fokus på værestederne, deres indsats og den betydning for de mennesker, som kommer på et værested.

SN-Brød: Disse væresteder er en vigtig del af hverdagen for en gruppe mennesker, som ofte har komplekse fysiske, psykiske og sociale problemer.

SN-Mellemrubrik: Lokal deltagelse

Den første “Værestedsdag” blev markeret tirsdag den 3. maj, og i Faxe Kommune deltog brugere på værestedet i Frederiksgade i Haslev og på Præstøvej 76F i et fælles arrangement i værestedets tilhørende have i Faxe.

SN-Brød: Her såede de fremmødte, ligesom ved lignende arrangementer andre steder, morgenfrueblomster og deltagerne fik også frø med hjem til dem selv.

Morgenfrueblomsten vækker lys og glæde, hvorved den skaber associationer til den betydning, værestederne har for målgruppen. Morgenfruen trives i al slags jord og signalerer håb for fremtiden for brugerne på værestederne.

SN-Mellemrubrik: Ildsjæl med til såningen

En af dem, som deltog ved såningen af morgenfruer ved den første Værestedsdag, var formanden for Brugerforeningen Fristedet, Claus Cubbin, som er en af ildsjælene og initiativtagere til foreningen.

- Jeg vil gerne deltage i fællesskabet, og da dette gerne skulle være et fast, årligt arrangement, var det vigtigt for mig at deltage. Jeg har været med til at arrangere dagen, fordi jeg synes det er vigtigt, at brugerne af værestederne har en mærkedag, fortæller han.
SN-Brød: - Vi er jo vant til at stille op, når Landsforeningen af Væresteder laver arrangementer, så naturligvis skulle vi være med her. Vi blev enige om at samles i Faxe, og brugerne fra Haslev er så kommet hertil i bus, tilføjer Claus Cubbin.

SN-Mellemrubrik: Selv bruger

Claus Cubbin begyndte at komme i værestedet i Haslev for cirka 10 år siden, fordi han sad og kedede sig derhjemme.

- Jeg var, og er, bruger som alle andre, men når jeg begyndte med frivilligt arbejde, var det først og fremmest for at gøre en forskel for andre, som var i samme situation som mig selv, fortæller han.

- Jeg var med i arbejdsgruppen, der ledte til dannelsen af Brugerforeningen Fristedet. Jeg gik med i arbejdet, fordi brugerne skulle have mere ansvar, fordi jeg selv ønskede ansvar. Vi skulle gøre nogle ting i fællesskab. Via nogle forskellige midler til brugerforeningen har vi blandt andet kunnet arrangere forskellige ture og oplevelser, om brugerne normalt ikke vil have mulighed for at komme til, uddyber Claus Cubbin.

SN-Brød: Brugerforeningen Fristedet skal i øvrigt stå for landsforeningens DM i petanque senere på året. Et arrangement, som holdes i Faxe Ladeplads.

Af Peer Rasmussen
© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version