Indlæg til journalist

Indlæg til journalist

Torsdag 17. marts 2022 kl. 13:08

Ketty Olsen
Sandagervej 43
4640 Faxe

Jeg synes godt nok, at det er et arrogant svar du giver Minna Heilmann Dominiak.

Dit svar oser faktisk af slet skjult modvilje til at forsøge at ændre tilstandene som de ser ud nu.

Det ville klæde dig at prøve at google ordet forkvinde, så vil du kunne se at blandt andet siden "ordnet.dk" har ordet i sit register, andre hjemmesider rummer det samme ord, så det kan ikke være nyt for hverken dig eller læserne at ordet findes.

Jeg kan i parentes bemærke, at ordet har eksisteret siden 1964 !
At du så bortforklarer din arrogance og modvilje med, at du ikke opfattede hendes forespørgsel som et ønske, men "bare" som et spørgsmål, det er i min optik en mangel på lyst til at imødekomme den interviewede persons klare ønske.

Som journalist bør man da lytte til den man taler med netop for at undgå misforståelser. Og efterfølgende spørge ind til eventuelle tvivlsspørgsmål.

Jeg tror faktisk også, at de fleste læsere af aviser er i stand til at sætte sig ind i at Minna Dominiak med sin anmodning, klart forsøger at ændre gamle vaner og holdninger i vores samfund.

Og hvis ikke hendes generation gør, hvem skulle så gå forrest? Ja, det forsøger de fleste kvinder nok at ændre på i dagligdagen, men hvis man allerede fra 12-års alderen bliver ignoreret på den måde, så er det klart, at der aldrig sker ændringer i hverken sprog eller holdninger.

Så kære Peer Rasmussen: Jeg kan kun opfordre til, at du giver Minna Dominiak en undskyldning og herefter tager opfordringen til at anvende såvel nytilkomne ord som gamle betegnelser op, når det er påkrævet.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version