Svar til journalist

Svar til journalist

Torsdag 17. marts 2022 kl. 10:32

Indlæg af: Helena Dominiak, Sneholmgårdsvej 15, Haslev. Stolt mor og tidligere dansklærer.
Til journalist Peer Rasmussen, som reaktion på svar til Minna Heilmann Dominiaks læserbrev i Haslev-Faxe Posten den 16. marts.

Tak for at rose min datters engagement i elevrådet samt deltagelse med et læserbrev i jeres avis. Det glæder mig.

Det glæder mig ligeledes, at du skriver, at du ”respekterer kvinders ligestilling”, hvilket dog klinger hult, når dine handlinger viser andet.

At Minnas ønske om at blive kaldt næstforkvinde beskrives som ”lige meget”, samt dine ord om ”kvinders ligestilling”, til forskel for alle køns ligestilling, viser, at der er meget at arbejde med på redaktionen.

Angående dit opslag på dns.dk er det ganske korrekt, at ”næstforkvinde” ikke er et selvstændigt opslag.

Det er til gengæld ”forkvinde”. Ordbogen på denne side er en retskrivningsordbog, hvori ikke alle sammensatte ord er.

Dansk er, som du måske er bekendt med, et sprog fyldt med sammensatte ord, og ikke alle kan være i ordbogen, såfremt den skal kunne trykkes.

Her kræves det, at brugeren af det danske sprog har kendskab til dette samt sammensatte ord. Et eksempel på et anerkend, og brugt, sammensat ord, der dog ikke findes i nogle af ovenstående opslagsværker er pladderjournalisme!

Såfremt journalisten i fremtiden kommer i tvivl, vil jeg anbefale at bruge ordnet.dk, der ligeledes udvikles og vedligeholdes af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Ordnet.dk er, i langt højere grad end dns.dk, under konstant udvikling.

SN-Brød: På ordnet findes et væld af interessante ord, der ikke kan slås op på dsn.dk, blandt andet mansplaining.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version