Slutspurt i jubilæumsfond
Møns Bank uddeler de sidste penge i jubilæumsfonden. PR foto: Møns Bank

Slutspurt i jubilæumsfond

Onsdag 19. januar 2022 kl. 11:45

Møns Bank uddeler de sidste midler i jubilæumsfonden
Uddelinger: Gennem 44 år har Møns Bank hvert år uddelt penge til lokale initiativer via sin jubilæumsfond, der blev stiftet ved bankens 100 års jubilæum.

Hidtil har beløbene været i størrelsesordenen omkring 25.000 kroner, men nu opløses fonden, og der uddeles 200.000 kroner, fremgår det af en pressemeddelelse.

Formand for fonden Peter Ole Sørensen uddyber:
SN-Brød: - Renteniveauet har igennem flere år ligget sådan, at vi ikke får en tilvækst i fondens midler, der kan bruges til udlodning. Vi har derfor ansøgt Civilstyrelsen og fået godkendt en opløsning af Jubilæumsfonden. Fondens grundkapital på cirka 475.000 kroner. bliver derfor uddelt over tre år, og vi er nu nået til det sidste år, hvor resten af pengene skal udloddes.

Lokal støtte

Jubilæumsfonden støtter projekter indenfor sport og kultur, som ellers ikke har mulighed for at blive gennemført.

- Vi ønsker at hjælpe projekter på vej, som er til glæde for så mange som muligt i bankens nære områder, herunder især Vordingborg, Faxe, Stevns og Næstved kommuner, siger Peter Ole Sørensen.

Fonden vil helst støtte aktiviteter, der er til glæde og gavn for en større gruppe mennesker, båret af frivillige kræfter. Særligt nye, kreative projekter inden for sport og kultur har interesse, såvel for amatører som for semiprofessionelle eller studerende.

- Sidste år gav vi støtte til et større antal modtagere, blandt andet spejdergrupper, handicapidræt, mølle- og skibslaug, frivillige foreninger og et par unge talenter. Vi er åbne for alle henvendelser og vil gerne overraskes af kreative ideer, oplyser Peter Ole Sørensen.

Inden 6. februar

Ansøgninger skal sendes til Stephanie Clark på sc@moensbank.dk senest den 6. februar, og har bedst chance for at blive imødekommet, hvis de er gennemarbejdet og redegør for projektets idé, handlingsplan, omfang, budget og tidsplan.

Bestyrelsen består af Peter Ole Sørensen, Brit Hindborg Skovgaard og Pia Dahl.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version