Gertrud og Røde Kors
Gertrud Tramm

Gertrud og Røde Kors

Søndag 28. november 2021 kl. 11:45

Kulturmuseum Øst inviterer til foredrag
Faxe: Kulturmuseum Øst inviterer til et spændende foredrag torsdag den 2. december i serien “Tanker til din torsdag” - denne gang med Gertrud Tramm.

“Lykkeligt møde med kvinder på vej og Røde Kors” er foredragets titel, og her kommer man vidt omkring i hele verden.

Gertrud Tramm er lærer, har været bosat i Etiopien, hvor hun dels arbejdede med undervisning af lærere og dels med sundhedsoplysning om ernæring, rensning af vand, forhindring af øjenbetændelse og kvindelig omskæring.

Etiopien er et af verdens fattigste lande; meget let kan man gribes af modløshed og tænke, om det giver mening, at Røde Kors beskæftiger sig med et ”taberland” med en uoplyst befolkning og et sundhedsvæsen, som er under lavmålet.

Alt, alt for mange siger: ”Kan det nytte?” ”Skal vi ikke hjælpe vores egne først?” Og så sker der alligevel det forunderlige, at nogle mennesker erkender: Vi har det godt, vi sulter ikke, og vi kan med vores arbejde eller penge være med til at gøre en indsats for verdens allerfattigste om ikke andet, så for vores egen skyld.

Gertrud Tramm, tidligere formand for Røde Kors i Faxe og Roskilde, mangeårigt medlem af Røde Kors Hovedbestyrelse og Internationalt udvalg vil fortælle om sit besøg i Etiopien foråret 2018 og trække paralleller til besøg i Sydsudan, Uganda, Vietnam for Røde Kors og et års arbejde i Australien.

Foredraget holdes torsdag den 2. december kl. 19.30 på Rådhusvej 2 i Faxe. Der tages entré og billetter købes på hjemmesiden www.eesm.dk under Kulturmuseum Øst.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version