Førstehjælpskursus hos Teestrup 4H
Nu ved de hvad de skal hvis uheldet er ude. 4H-medlemmer med diplom for gennemført førstehjælpskursus. Foto: Susanne Høy

Førstehjælpskursus hos Teestrup 4H

Onsdag 24. november 2021 kl. 14:21

Førstehjælpskursus hos Teestrup 4H
Der blev bl.a. lært hjertemassage. Foto: Susanne Høy
De unge medlemmer hos Teestrup 4H, er nu godt rustet til at træde til når sygdom og ulykker rammer.

Teestrup 4H har netop gennemført TrygFondens Førstehjælpskursus ”Førstehjælp ved ridesport”. Kurset var en del af årets sikkerhedskurser for børn og unge i alderen fra 8 til 16 år, der bruger deres fritid på og med heste og dyr på Teestrup 4H gård.

Kurset var en solid portion teori og praksis gennem en hel dag. Deltagerne brugte hinanden og dukker til at opøve færdigheder og sikker håndtering af både bevidstløse og sågar håndtering af hjertestop.

Når denne nye flok førstehjælpere nu efterfølgende færdes på Teestrup 4H gård, vil alle øvrige brugere være i trygge hænder. Deltagerne arbejdede med bevidstløse med og uden vejrtrækning, stands ulykken, ring 112, førstehjælp til fremmedlegemer i luftvejene, skader ved fald fra hest, hjertemassage og brug af hjertestarter.

Undervejs blev deltagere og undervisere enige om, at de også skulle have hestene med i dette program og ikke kun personer og dukker. Ikke at der skulle laves førstehjælp på hestene, men at kurset kunne udvikles til at omhandle, hvilke skader på hestene, som man selv kunne håndterer og hvordan man handler ved større skader på heste og ponyer.

Deltagerne har deres daglige gang med hestene i Teestrup 4H og de opdagede hurtigt, at underviseren, Bjarne Mortensen, BT førstehjælp, ikke selv havde arbejdet så meget med heste. Derfor blev det dagens sidste og sjove opgave, at trække ponyerne ind på ridebanen og hjælpe Bjarne med at komme helt tæt en hest. Det var en glad afslutning på en aktiv dag.

Skulle du have lyst til at være med, kan du følge Teestrup 4H på Facebook.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version