Glimt fra kolonitiden

Onsdag 24. november 2021 kl. 10:59

Glimt fra kolonitiden
Doris Ottesen fortæller om Lucie Hørlyck
”Hun var hvid” er overskriften for Doris Ottesens foredrag i Haslev Kirkes Litteraturcafé fredag den 26. november kl. 19.30.

Doris Ottesen har bidraget til udgivelsen ”Vestindiske spor” og denne aften besøger hun Haslev og fortæller om Lucie Hørlyck.

Dansk Vestindien satte i samtiden bemærkelsesværdige få litterære aftryk. En af dem, der bearbejdede de koloniale erfaringer litterært, var Lucie Hørlyk (1870-1912), der som nygift politiassistent-frue kom til St. Croix i 1892. Efter mandens død i 1903 tager hun tilbage til Danmark med to uforsørgede børn.

Hun havde skrevet under sit elleveårige ophold i Vestindien, men det er først da hun kommer hjem, at hun, for at tjene penge, får fuld fart på skriveriet. Det resulterer i 6-7 bøger. Et overset og glemt forfatterskab med mange litterære kvaliteter, der er en levende kilde til de livsstemninger og kulturelle konflikter, som behersker den senkoloniale tid.

Undervejs i foredraget er der pause med traktement (pølse, ost, vin og kaffe/the). Derefter er der mulighed for spørgsmål til Doris Ottesen og fri debat.

Entré: 100,-, alle kan deltage, ingen tilmelding. Litteraturcaféen finder sted i Kirkehuset, Kirkepladsen 8A, Haslev.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version