Julemarked på Blåbæk Mølle
Møller Steen Nielsen, viser her Blåbæk vandmølles savværk. Foto: Torkild Svane Kraft

Julemarked på Blåbæk Mølle

Mandag 29. november 2021 kl. 15:13

Julemarked på Blåbæk Mølle
Lisbeth Nielsen inviterer, sammen med sin mand, Steen, til endnu et hyggeligt julemarked på Blåbæk Mølle. Arkivfoto
Søndag den 5. december inviterer Lisbeth og Steen Nielsen til et hyggeligt julemarked på den smukke Blåbæk vandmølle ved Faxe mellem kl. 10 og 16.
Der er ikke mange vandmøller der er fuldt funktionsdygtige, men det er Blåbæk Mølle og tre gange i løbet af søndagen den 5. december, kl. 11, 13 og 15, viser Steen Nielsen rundt på møllen, fortæller om møllens historie, hvordan den fungerer og til sidst maler han mel af korn fra egne marker. Altså en unik mulighed for at se møllen i funktion.

Som noget helt nyt vil man også kunne se Blåbæk Mølles savværk - for sådan et er der også på møllen, og også det drives ved hjælp af vandkraft. Savværket er i en af bygningerne på den gamle gård, og i samme lokale vil der være loppemarked hvor man bl.a. kan købe møbler, tøj, gammelt værktøj, zinkbaljer og mange andre gode ting.

Men dermed er det ikke slut. En række gode kunsthåndværkere kan man også møde på møllen denne lørdag. Ole Loving Madsen kommer med sine utroligt flotte træting. Vin & Druen præsenterer gode julevine og Jonna fra Atterup kommer med pileflet, ligesom Lisbeth og Steens datter Tanja sælger sine smukke punktegninger.

Sidst, men ikke mindst, kan man købe gløgg og æbleskiver samt honning af egen avl - så der er lagt op til endnu et hyggeligt julemarked.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version