Verdens Gang: Velkommen til Metavers

Onsdag 27. oktober 2021 kl. 10:01

Verdens Gang: Velkommen til Metavers
Aksel Wolter
I nær fremtid vil jeg kunne designe den person, jeg ønsker at optræde som. Slut med at se hinanden, som vi ser ud i dag, når vi mødes på for eksempel Skype eller Whats app.

Facebook har sat 50 millioner dollars (cirka 320 millioner danske kroner) af til at udvikle et såkaldt Metavers, hvor du skal kunne mødes med andre, selvom de ikke er i det samme fysiske rum som dig. Nu planlægger den sociale medie-gigant at ansætte 10.000 medarbejdere i EU over de næste fem år til projektet.

Begrebet ’the Metaverse’ stammer fra romanen ’Snow Crash’, der udkom i 1992 og er skrevet af den amerikanske forfatter Neal Stephenson.

Tidligere har Google prøvet at introducere et virtuelt univers, ved at man iførte sig virtuelle briller, men det var ingen succes. Det var alligevel for underligt at færdes på gader og veje iført noget, der lignede en dykkerbrille!!

Når vi mødes i et Metavers univers, behøver vi ikke have dagligstuen i gråvejr som baggrund, men kan mødes på Maldiverne eller Mars. Du behøver ikke at være friseret eller i søndagstøjet. Du er en helt anden person, som du selv har designet. Måske 1,95 meter høj, bredskukdret, med øjne i nakken (altid godt på de sociale medier). Du er blevet til en Avatar.

Når man et helt liv har prøvet at elske og acceptere sig selv, som den man er, virker det helt forkert pludselig at skulle udgive sig som en anden.

Men det er højeste mode at lave sin egen virkelighed og skabe verden om. Trump er perfekt til det og Trumpismen er et godt eksempel på en selvskabt virkelighed af en større befolkningsgruppe.

Det samme gør alle computerspil; skaber en ny virkelighed.
Et eksempel er computerspillet Fortnite, der har mange millioner registrerede brugere verden over.

Sidste år måtte den amerikanske rapper Travis Scott aflyse sin koncerter på grund af Corona. I stedet optrådte han live i Fortnite. Det blev en kæmpe succes.

Den normale aktivitet i spillet blev afbrudt, så en virtuel figur af Travis Scott (men med Travis Scotts rigtige stemme) kunne indtage en scene inde i spillet.

Hvem kunne ikke tænke sig at handle i virtuelle butikker, skøn som en Khardistan eller en James Brosnan.

Det er en skræmmende tendens, at en del af verden radikaliseres i en selvskabt virkelighed, og en anden del flygter ind ind i en virtuel verden, der ikke har noget med deres dagligdag at gøre….

Af Aksel Wolter
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version