25 gode år for Lyspunktet
Vivi Husum kan fejre 25 år med Lyspunktet. Foto: Peer Rasmussen

25 gode år for Lyspunktet

Onsdag 27. oktober 2021 kl. 07:45

Vivi Husum kan fejre 25 års jubilæum som indehaver af Lyspunktet.
Haslev/Terslev: Gennem 25 år har Vivi Husum lavet håndstøbte lys i ren stearin i sit eget lysestøberi i virksomheden Lyspunktet på Kværredevej 4.

– Det har været 25 gode år med masser af glade og søde mennesker, som jeg har mødt gennem årene, både her i støberiet og på de forskellige markeder, blandt andet Gisselfeld og Gavnøs julemarkeder. Jeg har aldrig fortrudt, at jeg sprang ud i det i sin tid, fortæller Vivi Husum.

Købte lysstøberi

Vivi Husum havde altid været meget glad for lys og havde lavet mange dekorationer. Da hun i sommeren 1996 i Den Blå Avis så, at der var et lysstøberi i form af et dyppekar til salg, blev Vivi Husum og hendes mand, Jan, enige om, at den ville de købe.

- Inden vi købte lysstøberiet havde jeg tømt min mands værksted, og indrettede en lille butik dér. På det tidspunkt boede vi på Bjerredevej i et lille bondehus. For at få plads til lysstøberiet, købte vi et lille sommerhus på 4X4 meter, og her begynder egentlig historien om Lyspunktet. Da vi så havde købt lysstøberiet, begyndte jeg med at lave “homeparties” hos mine veninder, fortæller hun.

– På det tidspunkt var jeg dagplejemor, og i 2001 købte Jan og jeg Stengården her på Kværredevej, Dengang købte vi Fejø Lys’ produktionsanlæg og indrettede en lysfabrik. Jeg stoppede som dagplejer og blev ansat som daglig leder af Jans firma Premo og for at drive Lyspunktet, tilføjer hun.

Travle år

Årene efter 2001 på Stengården har været travle for Vivi Husum og Lyspunktet.

Hun begyndte for 10 år siden at sælge lys på julemarkeder på Gisselfeld og Gavnø, og hele familien blev mere eller mindre involveret i Lyspunktet.

– Det var i den periode vi oparbejde en stor kundekreds, som vender tilbage igen og igen. Kunsten er at lave et godt lys. Jeg har altid være meget optaget af, at lysene skulle være af høj kvalitet, som jeg ikke går på kompromis med. Vi begyndte helt fra bunden med at prøve os frem med forskellige væger og paraffin, og for 11-12 år siden fandt vi det rigtige. Alt er hånddyppet og alt er håndstøbt, fortæller Vivi Husum.

Corona gav mere tid

Perioden med corona-nedlukninger var en svær periode for mange erhvervsdrivende, men Vivi Husum fik noget positivt ud af det:

– Alle vores markeder lukkede jo ned, men vi var så heldige, at vi kunne holde forskellige arrangementer her på gården med restriktioner og med portionsanrettet æblekage til gæsterne. Corona gjorde, at jeg fik tid til at lave 24 nye farver og nyt design. På den måde gjorde corona faktisk noget godt for min mand og jeg, slår hun fast.

– I forhold til fremtiden har jeg besluttet mig for, at Lyspunktet ikke skal være større end det er. 25 år er mange år og min alder er jo fuldt med. Jeg blev 60 år i foråret, og jeg ved jo ikke, hvor længe jeg kan holde ved og om jeg eventuelt skal skrue lidt ned. Jeg har heller ikke lyst til at have andre ansatte en mig selv, så vi må se, hvad tiden bringer. Indtil videre fortsætter jeg ufortrødent, tilføjer hun.

Åbent i butikken

De 25 år med Lyspunktet markerer Vivi Husum med at have åbent i lysstøberiet og i butikken på Kværredevej 4 i weekenden den 30. og 31. august, begge dage fra klokken 10-16.

– Der bliver serveret gratis kaffe, te og lagkage. Der vil også være æblekage og andet godt, fortæller hun.

Af Peer Rasmussen
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version