Fornem pris til uddeleren
Se billeder
Kenneth Beenfeldt med diplom og stor pokal som beviset på at have fået prisen Danish Retail Award. Foto: Torkild Svane Kraft

Fornem pris til uddeleren

Fredag 15. oktober 2021 kl. 10:16

Uddeler Kenneth Beenfeldt, Superbrugsen i Faxe Ladeplads, har modtaget Danish Retail Award.
Ved et stort arrangement på Børsen i København har uddeleren i Superbrugsen modtaget den meget fornemme pris Danish Retail Award, der uddeles af ZBC, Dansk Erhverv og DH Media A/S til entusiastiske og forandringsskabende butiksledere, der samtidig er gode købmænd.

Det er Coop der har indstillet Kenneth Beenfeldt til prisen for hans store lokale engagement, på mange forskellige planer. En af de ting der blev fremhævet var det indkøbskorps der blev stablet på benene under coronanedlukningen, sammen med folketingsmedlem Tanja Larsson.

Her meldte en lang række frivillige sig til at bringe varer ud til de mennesker der ikke selv kunne handle ind - og Superbrugsen sørgede for at pakke varerne så de var klar når “udbringerne” kom for at køre dem ud.

– Jeg synes jo ikke det er så stor en ting, at vi gik ind i det her, men det betød rigtig meget for rigtig mange mennesker, siger Kenneth Beenfeldt - som derudover takkede de frivillige “vareudbringere” med en gave.

Det var flest ældre mennesker der fik glæde af denne ordning, men Superbrugsen i Faxe Ladeplads glemte ikke børnene. De lavede nemlig en helt masse godteposer til Hylleholt Skole - og så mødte eleverne op på skolen, fik udleveret posen af lærere og andre medarbejdere, og fik samtidig en lille snak. Avisen var forbi den dag, og det var virkelig noget eleverne satte stor pris på.

Det lille rådhus
I folkemunde tales der ikke kun om Brugsen i Faxe Ladeplads. Nogle kalder butikken for “Det lille Rådhus” - for flere af byens meget aktive foreninger bruger uddelerens kontor som mødelokale, fordi der ikke rigtigt er andre muligheder i byen.

At bestyrelsen for Faxe Ladeplads Borger- og Erhvervsforening jævnligt mødes i Brugsen, er der ikke noget at sige til, for Kenneth er formand for denne forening, der står for mange arrangementer i byen. Men flere andre foreninger har også fået lov til at bruge Brugsens lokaler, når der skulle holdes møder. Man må hjælpe hvor man kan, udtaler den lokale uddeler.

– For Kenneth er det en naturlig del af at være uddeler her i byen. At man hjælper til hvor man kan, siger formanden for Brugsen i Faxe Ladeplads Flemming Hansen.

Selv om Kenneth Beenfeldt har fået den fornemme pris, har han ikke lænet sig tilbage. Der er mere i vente, og én af tingene er at man lige nu arbejder på en levende infotavle i Superbrugsen. En tavle hvor alle foreninger kan få offentliggjort deres arrangementer.

– Vi har godt nok en infotavle på Gefionspladsen, men det er sådan en gammeldags en, hvor man skal printe budskabet ud, gå hen til standeren, låse den op og hænge budskabet op. Det er lidt gammeldags og besværligt, så derfor vil man nok snart kunne finde en elektronisk infostander i butikken - lige ved siden af kaffemaskinen, siger Kenneth Beenfeldt.

Med prisen Danish Retail Award fulgte et diplom og en meget stor pokal - og en tur til New York hvor man skal se på forretninger og bæredygtighed. Turen er planlagt til at skulle finde sted fra 28. februar til 4. marts 2022.

Af Torkild Svane Kraft
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version