Jo, skolestrukturen er ændret

Fredag 24. september 2021 kl. 11:24

Jo, skolestrukturen er ændret
Indlæg af:
René Tuekær og
Marianne Ørgaard,
Byrådsmedlemmer
for LokalListen


Skolestrukturen blev vedtaget i 2012 af Socialdemokratiet, Venstre, SF og Konservative.

En struktur der indebar områdeledelse og klasseoptimering i 0. årgang og 7. årgang

Det betød at ikke alle elever ved skolestart kunne optages på den lokale skole. »Prikkerunden« blev indført, og skolelederne fik til opgave at udpege de elever, der skulle flytte skole med opstart i 7. klasse.

Lokallisten har aldrig været for den skolestruktur, og vi har i alle årene kæmpet for at mindske de voldsomme konsekvenser, strukturen medførte.

Det har været en lang, sej kamp, men langsomt er de værste hurdler blevet fjernet.

Ved skolestarten 2016/2017 blev det aftalt at det fornødne antal 0. klasser oprettes.

Ved skolestart 2017/2018 skal det fornødne antal 7. klasser oprettes, men flertalsgruppen S+V+SF+K fik ikke ændret styrelsesvedtægterne, dette skete først i marts 2018.

Problemet med manglende plads til børn af tilflyttere eksisterer dog fortsat. De store klasser, der grundet klasseoptimeringen opstod på mange af de lokale skoler, forhindrede desværre tilflyttere i at få tilbudt plads til deres børn på den lokale skole.

Med de sidste ændringer skabes der fra skoleåret 2022/2023 plads til dem. Det er en nødvendighed i forhold til Faxe kommunes bosætningsstrategi.

Derudover placeres der mere ledelse på den enkelte skole.
Det har taget 10 år, men endelig kan vi vinke farvel til en skolestruktur, der på mange afgørende parametre fejlede.
De sidste ændringer gør at alle elever skal tilbydes en plads på den lokale skole.

Lokallisten er glad for at de nye ændringer vedtages med så stort et flertal, dermed burde der nu være sikret den fornødne og vigtige ro på skoleområdet i Faxe kommune.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version