Tag på tur i skibsbygger Koefoeds fodspor
Grafik af Michael Milo Jørgensen, der også er fortæller på turen

Tag på tur i skibsbygger Koefoeds fodspor

Tirsdag 21. september 2021 kl. 11:51

Faxe Ladeplads: Søndag den 3. oktober kan du komme med på en spændende tur omkring havnen i Faxe Ladeplads, og høre om dengang der var et stort skibsværft i byen.
Det er LOF i Faxe der inviterer, og Michael Milo Jørgensen der fortæller den spændende historie om skibsbygger Koefoed.

I 1874 slog skibsbygger, Jens Julius Koefoed, sig ned i den nye havn ved Faxe Strand. Og den 18. september 1874 skrev Faxe Avis: ’I tirsdags løb af stablen ved Faxe Ladeplads den første nybygning og skibsbygger Koefoed har efter forlydende bestilling på et nyt fartøj. Selv skibsbyggeri synes at ville trives godt på den lille plads’.

I 1874 lå det ikke ligefrem i kortene, at ’J.J. Koefoeds Skibsbyggeri og Træskæreri’ skulle bringe Faxe Ladeplads på verdenskortet. I værftets storhedstid, 1916-1921, hvor de firemastede skonnerter med dronningenavne blev bygget, var der mellem 80-100 ansatte.

Skibsbyggeri i Faxe Ladeplads endte i midten af 1990’erne, men historien lever.

Michael Milo Jørgensen, HISTORIE Faxe Ladeplads, fortæller historien om ’J.J. Koefoeds Skibsbyggeri’ og ’De fire dronninger’ - og man går til steder i Faxe Ladeplads hvor historien blev levet.

Turen varer fra kl. 10 til 14 og afsluttes med tapas i Restaurant Hjortholm Bistro no 1. Tilmelding på lof.dk/faxe
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version