Tre aftener om kvinder i bibelen
Maria Rørbæk og Bodil Rahbek sætter over tre aftener fokus på kvinder i bibelen

Tre aftener om kvinder i bibelen

Torsdag 16. september 2021 kl. 09:19

Haslev: Gennem tre aftener her i efteråret sætter Bodil Rahbek og sognepræst Maria Rørbæk fokus på kvinder i bibelen.
Sidste år i oktober sad fortæller Bodil Rahbek Nielsen og sognepræst Marie Rørbæk i foredragssalen på Emmaus i anledning af den nye bibeloversættelse. Bibelselskabet holdt et seminar, hvor flere af oplæggene handlede om de bibelske kvinder, og det vakte stof til eftertanke.

- Der er så mange temaer, der udspringer af disse kvindeskikkelser, siger Marie Rørbæk som begrundelse for, at hun og Bodil Rahbek Nielsen nu har taget initiativ til tre fortælleaftener i Kirkehuset i Haslev ud fra de bibelske kvinder.

- Der er meget færre kvinder i Bibelen end mænd, men når de nævnes, har de ofte en vigtig rolle, og der er noget eksistentielt på færde, siger Marie Rørbæk der understreger at fortælleaftenerne er åbne for alle, og at de tre afteners temaer ikke kun berører kvinder.
Det kan ellers godt lyde sådan, når den første fortælleaften onsdag den 22. september har temaet magt & kvindelist, men dertil siger Bodil Rahbek Nielsen:

- Ja, sådan er overskriften, men hvem kender ikke til snarrådige og magtfulde mænd? Jeg fortæller denne aften historien om den listige sir Gawain, der frier til den ligeså listige lady Ragnell, for listighed kan vi alle have brug for.

Bodil Rahbek Nielsen brænder for mundtlige fortællinger, og derfor er fortælleaftenerne tilrettelagt på den måde, at de begynder med et oplæg om de bibelske kvinder, efterfulgt af en kop kaffe og mulighed for refleksion, inden Bodil Rahbek Nielsen gennem en ikke-bibelsk fortælling afrunder temaet og aftenen.

Efterårets tre fortælleaftener er onsdagene den 22. september, den 6. oktober og den 17. november - alle aftener med start kl. 19.30. Aftenerne er gratis
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version