Er der ingen grænser for dit spin, Camilla?

Fredag 10. september 2021 kl. 11:17

Er der ingen grænser for dit spin, Camilla?
Indlæg af:
Michael Rosendahl
Gruppeformand for Venstre
Troelstrupvej 3
Haslev


Jeg forstår godt, at en socialdemokratisk kandidat har interesse i at male et dystert billede af økonomien i en Venstre-ledet kommune. Det er også fair nok, at man i valgkampens hede fremstiller en situation gunstig for sig selv og skruer op for dramaet. Men det er ikke ok, hvis dramaet bliver så tykt, at det efterlader læseren med et helt fordrejet virkelighedsbillede. Det socialdemokratiske spin medfører frygt og usikkerhed hos borgere og kommunalt ansatte!

De politiske forhandlinger er ikke gået i gang endnu - så vi skal huske på, at det forelagte budgetudkast IKKE har været til politisk behandling, men blot er et udkast, lavet af kommunens administration.

1) Budgettet for 2022 indeholder kommunal drift for 100 millioner kroner mere end budgettet i 2021. Det kan man ikke kalde et spare-budget!

2) Socialområdet øges med 27 millioner kroner i 2022 og er altså ingen besparelse, som det påstås af Socialdemokratiets spidskandidat. Derudover har den socialdemokratiske regering pålagt kommunerne øgede forpligtelser på socialområdet, men „glemt” at lade penge følge med. Den regning samler vi nu op og betaler, samt øger budgettet på socialområdet.

3) På beskæftigelsesområdet er kommunen pålagt at finde besparelser for 1,9 millioner kroner til finansieringen af Arne-pensionen. Også her har den socialdemokratiske regering valgt at sende regningen videre til kommunerne.

4) Faxe Kommune får 45 millioner af staten til pris- og lønfremskrivning. Administrationen foreslår, at der sendes 30 millioner kroner ud til kommunens centre og institutioner og de 15 millioner anvendes i kommunens øvrige drift.

At fremstille en tilførsel af 30 millioner som en besparelse på 15 millioner, har kun det formål, at tegne et misvisende billede!

5) Kommunens likviditet har været flittigt diskuteret. Faktum er, at der lå 148 millioner kroner i Faxe Kommunes kasse ved udgangen af juli. Det er 36 millioner mere end på samme tid sidste år. Kassen er ikke tom og den bliver heller ikke tom!

At lægge et budget er en prioritering af udgifter. Hvis man bruger penge på ét område, så kan det være man skal spare på et andet område. Det bliver en politisk forhandling. Venstre går til forhandlingsbordet med et ønske om, fortsat at have en værdig ældrepleje og gode forhold i vores skoler, dagpasning og daginstitutioner.

Hvis den socialdemokratiske spidskandidat også har ambitioner på Faxe Kommunes vegne, så håber jeg, at Socialdemokratiet møder op til budgetforhandlingerne og tager ansvar for budget 2022 i stedet for at gå rundt og lave skræmmekampagne.
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version