Nye skinner på Østbanen forsinkes

Nye skinner på Østbanen forsinkes

Fredag 10. september 2021 kl. 11:08

For en uges tid siden kunne man her på faxenyt.dk læse, at Region Sjælland sætter udskiftning af skinner på Østbanen i gang. Brugerne af Østbanen kunne regne med at der var nye skinner i efteråret 2022.

Men sådan kommer det ikke til at blive. Ifølge Movia er årsagen til forsinkelsen, at Miljøstyrelsen har bedt om nye oplysninger om projektets miljøpåvirkning, og at dette medfører en forsinkelse af projektet på op til et år.

- Det er tude-tosset. Vi fjerner skinner, der har ligget på strækningen i mange år, for at lægge nye skinner på samme strækning, også vil styrelsen problematisere miljøpåvirkningerne. Nu går der for meget bureaukrati i den, skriver Regionsrådsformand Heino Knudsen på Facebook.

- Det materiale, der er kommet, er meget mangelfuldt. Kvaliteten har ikke været så professionel, som vi har været vant til, siger Niels Bjørkbom, kontorchef i Miljøstyrelsen, til TV2 Øst.

- Det er ikke til at bære, at borgerne i Faxe, Stevns og Køge kommuner endnu en gang skal opleve, at der sker en forsinkelse af udskiftningen af skinnerne på Østbanen. Vi har kæmpet længe for at få finansieringen på plads, og nu stilles der så nye skærpede krav og varsles forlænget sagsbehandlingstid for at give de nødvendige tilladelser, skriver forretningsudvalget i Region Sjælland i en fælles udtalelse.

Hvordan det kommer til at gå med de nye skinner er lidt usikkert, men man vil nok kunne forvente en forsinkelse på et års tid. Det vil altså sige, at de nye skinner først vil være på plads i efteråret 2023.
Af Torkild Svane Kraft
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version