Ingen skal dø uden at have en ved sin side

Ingen skal dø uden at have en ved sin side

Fredag 10. september 2021 kl. 11:11

Røde Kors: Røde Kors Faxe søger med lys og lygte efter en frivillig leder af vågetjenesten. Kunne det være dig?
- Vi har en leder i Rønnede/ Dalby, men mangler en sparringspartner, som dækker gammel Faxe kommune, fortæller Karen Spring, der er formand for Røde Kors Faxe.

Hvert år dør hver 10. dansker uden familie og venner omkring sig. Ofte fordi at de har levet en isoleret tilværelse og derfor dør i ensomhed derhjemme, på plejehjem eller på sygehuse. Det vil Røde Kors i Faxe gerne lave om på med vågetjenesten, hvor frivillige våger ved døende den sidste tid.

Lige nu mangler Røde Kors i Faxe en frivillig leder, så Ida Rasmussen har en sparringspartner, til vågetjenesten. Som aktivietsleder står man for at rekruttere og understøtte de frivillige. Derudover har man tæt samarbejde med plejehjem og hjemmeplejen.

De frivilliges opgave er at være til stede med støtte og omsorg i de døendes sidste timer, så de ikke føler sig alene og ensomme. De frivillige kan også fungere som aflastning for pårørende, der våger over en længere periode.

Røde Kors har flere end 1.500 frivillige vågere fordelt på 83 forskellige afdelinger over hele landet. De frivillige vågede i 2019 ved flere end 1800 døende, hvor halvdelen af de døende ingen pårørende havde.

Hvis du vil vide mere om vågetjenesten, er du meget velkommen til at henvende dig til Ida Rasmussen på telefon: 6112 1396, eller mail ida-erik@dalbynet.dk
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version