Levende musik i Haslev Kirke
Sigrid Kongshøj-Munch

Levende musik i Haslev Kirke

Tirsdag 6. april 2021 kl. 10:06

På mandag er der en halvtimes musikgudstjeneste i Haslev med bratschisten Sigrid Kongshøj-Munch.

Der er et stort ønske om at komme i gang med kulturlivet igen efter den lange nedlukning. Man må endnu ikke arrangere deciderede koncerter, men halvtimes gudstjenester uden fællessang har man haft i Haslev Kirke siden begyndelsen af januar – med sundhedsmyndighedernes godkendelse.

Nu udvider Haslev Kirke aktiviteterne med nogle halvtimes musikgudstjenester, dvs. gudstjenester med et enkelt større musikværk og derefter ord fra præsten og til sidst solosang.

Den første af disse halvtimes musikgudstjenester finder sted mandag den 12. april kl. 19:30. Her spiller bratschisten Sigrid Kongshøj-Munch sammen med Haslev Kirkes organist Peter Arendt den første af Johann Sebastian Bachs store gambesonater – altså musik, der oprindeligt er skrevet for det gamle instrument viola da gamba, men denne musik egner sig også rigtigt meget til den dybe lyd fra en bratsch.

Sigrid Kongshøj-Munch er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2015. Siden sin uddannelse har hun blandt andet haft ansættelse i Ensemble Storstrøm. Hun er nu leder af den internationalt kendte Hvide Sande Masterclass for strygere. Sigrid er bosiddende i Haslev.

Musikgudstjenesten afsluttes med en smuk koral for sopran, bratsch og orgel – ligeledes af Bach. Og her medvirker Haslev Kirkes sanger Betty Gregers Arendt.

Som sagt varer musikgudstjenesten kun en halv time. Og der er gratis adgang og ingen tilmelding.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version