Fantastisk - det var  en sløj omgang..
I år var der mindre affald end tidligere. Kun to trailere blev fyldt. Foto: Tina Brandt Hartmann

Fantastisk - det var en sløj omgang..

Fredag 2. april 2021 kl. 11:44

At noget er en sløj omgang og samtidig fantastisk, lyder i første omgang lidt modstridende, men det er det ikke i denne sammenhæng.
Det handler nemlig om Løbeklubben Sibiriens „skraldeløb” der fandt sted her for nylig. En gang hvert forår, mødes medlemmer af løbeklubben for at samle affald i skoven omkring Sibirien.

De gør det dels fordi det ikke ser pænt ud med affald i skoven, og dels for at sige tak til Vemmetofte Kloster, fordi løbeklubben får lov til at bruge klosterets skove til løb tre gange om ugen.

Men i år var der altså tale om en sløj omgang, fortæller Tina Brandt Hartmann, der stod for skraldeløbet - og med ordet „sløj” mener hun, at der i år ikke var så meget affald som der plejer at være - og det er jo, som hun udtrykker det overfor avisen, fantastisk - for det kunne jo tyde på at folk ikke smider så meget affald i naturen som tidligere.

- Vi fyldte kun to trailere. Affaldet blev sorteret og afleveret på genbrugsstationer, og vi havde nogle hyggelige timer, siger Tina Brandt Hartmann.

31 medlemmer mødte op. Karise Bageri gav wienerbrød og Superbrugsen i Faxe Ladeplads sørgede for drikkevarer til alle.
Der var desuden en konkurrence og hertil gave brugsen præmier og Vemmetofte Kloster vin.

Af Torkild Svane Kraft
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version