Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
Leif Mistarz og Gertrud Tramm modtager de mange påskeliljer fra Judith Jensen, Superbrugsen, Faxe Ladeplads

Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere

Onsdag 7. april 2021 kl. 10:45

Endelig kunne besøgsvennerne fra Røde Kors i Faxe igen få fysisk besøg af deres besøgevenner - og det blev fejret med smukke påskeliljer sponseret af Superbrugsen i Faxe Ladeplads.
Gertrud Tramm, der er leder af den lokale besøgstjeneste, fortæller at alle besøgsmodtagerne nu er blevet vaccineret, og det betyder, at Røde Kors besøgsvenner igen kan komme på fysisk besøg.

Under hele corona-pandemien har det ikke været muligt for besøgevennerne at komme på besøg i hjemmene, men en form for besøg har man dog opretholdt - snakkene har i stedet foregået pr. telefon, men det er bestemt ikke det samme som når man sidder overfor hinanden og får en god snak over en kop kaffe.

- Jeg har talt med flere besøgsmodtagere som har grædt over, at de ikke har fået besøg i en lang periode, og det er jo forfærdeligt at være vidne til, siger Gertrud Tramm.

Men nu er alle besøgsmodtagere altså blevet vaccineret, og det betyder at alle har fået et besøg op til påske. I forbindelse med det første fysiske besøg, har Gensidige Forsikring sponseret en lille bog til besøgsmodtagerne, men Gertrud Tramm syntes der skulle lidt mere til.


"Vi vil gerne være med til at sprede lidt ekstra glæde"
Judith Jensen, Superbrugsen


- Ja, så var jeg så fræk at kontakte Superbrugsen her i Faxe Ladeplads, og spurgte om de kunne tænke sig at sponsere påskeliljer til vores besøgsmodtagere - og det ville de gerne, siger Gertrud Tramm med et stort smil.

Og så tilføjer hun at der nærmest er tale om noget symbolsk. Påskeliljen er nemlig symbolet på opstandelsen, og når man nu endelig kan komme på fysiske besøg, er der jo nærmest tale om en genopstandelse.

Judith Jensen, der står for blomsterafdelingen, fortæller at Sperbrugsen meget gerne vil være med til at sprede lidt ekstra glæde, så selvfølgelig var de klar med en helt masse påskeliljer.

Og dem hentede Gertrud Tramm og Leif Mistarz lige før påske - og så gik turen til det gamle posthus i Faxe, hvor Røde Kors holder til. Bogen fra Gensidige Forsikring og de mange påskeliljer, blev stillet frem, så alle besøgsvennerne kunne hente dem, og køre ud på besøgene - ud på de længe ventede fysiske besøg.

Nye besøgsvenner
For lidt over tre måneder siden, kunne man læse en artikel om at Røde Kors i Faxe akut manglede besøgsvenner - og den artikel hjalp.

- Flere nye besøgevenner meldte sig. Det er vi rigtig glade for, og nu er alle „de gamle” og nye besøgsvenner klar til at tage ud og besøge de knapt 50 besøgsmodtagere, fortæller Gertrud Tramm.

Men selv om der er kommet en del nye besøgsvenner, så er der altid brug for flere. På hjemmesiden rodekors.dk/afdelinger/faxe kan du læse mere om Røde Kors i Faxe.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version