Lysoptog ved Haslev Kirke
I og omkring Haslev Kirke er der "påskenatslysgudstjeneste"

Lysoptog ved Haslev Kirke

Onsdag 31. marts 2021 kl. 11:34

Påske og lys: Haslev Kirke fejrer opstandelsen påskelørdag den 3. april fra kl. 23.15, ved at tænde lys.
Lyset er symbol på Kristus, der sejrede over mørket og døden.
- Alle er inviteret til at være med til denne påskenatsgudstjeneste, siger sognepræst Anders Damkjer, og indrømmer, at det er sent på dagen.

- Men sådan er traditionen, forklarer sognepræst Marie Rørbæk.Langt tilbage i kirkens historie har man mødtes udenfor, først om et bål i den stille nat. Det vil vi gøre, og så vil høre om den korsfæstede i graven. Derefter deles opstandelsens lys, og man går med tændte lys rundt om kirken.

Når deltagerne derefter går ind i den bælgmørke kirke, oplyses den med deres lys, som graven gjorde påskemorgen.

Påskenatsfejringen har karakter af en eftertænksom og meditativ natkirke. Der vil være tekstlæsninger og bøn ved kirkens tre præster, der vil være tid til eftertanke. Der vil være tid til at betragte lyset og lytte til musikkens livsbekræftende toner. Ved flyglet sidder Arne Andreasen og leverer stemningsfuld musik.

- Denne stilfærdige påskenatsfejring runder vi af med, at påskeklokkerne ringer kl. 24.00. Derefter vil vi ønske hinanden glædelig påske, inden turen går hjem, slutter sognepræst Ole Bjerglund Thomsen.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version