Ude i den fri natur må man gerne samles
Ni medlemmer i Mænds Mødesteder gik en frisk tur ved Sibirien

Ude i den fri natur må man gerne samles

Onsdag 31. marts 2021 kl. 11:44

Samvær: Under normale omstændigheder samles en helt masse mænd på værkstedet hos Mænds Mødesteder på Houmannsvej 3 i Haslev. Men pga. corona har værkstedet været lukket i en længere periode.
På gårdspladsen bag ved Mænds Mødesteder er der en petanquebane, hvor man godt har kunnet mødes, men det har kun været ganske få der har benyttet den mulighed. Man får jo ikke just varmen af at spille petanque.

Til gengæld kan man få varmen ved at gå en tur, så derfor inviterede Mænds Mødesteder til en rask gåtur ved Sibirien lidt nord for Faxe Ladeplads. Gåture har foreningen altid arrangeret, og selvom landet delvist er lukket ned pga. corona, så må en organiseret forening gerne mødes og gå en tur.

En enkelt ankom til Sibirien på cykel fra Vindbyholt, mens resten tog bilen til det smukke sted - og tilmed var Vorherre så flink, at han havde sørget for solskin. Ja, nærmest forår. Så bedre kunne det ikke være.

Målet for turen var musestenen. En kæmpe stor sten som en trold fra Skåne en gang for mange år siden smed efter en trold på Møn. Han kunne dog ikke kaste så langt, og så havnede musestenen på stranden mellem Sibirien og Vemmetofte Strand.

Og det er ganske vist. Nogle snakker dog om at det var istiden der bragte stenen til sit sted på stranden, men det kan vist ikke passe...
Undervejs på gåturen var der god mulighed for at snakke, og bagefter hyggede man sig med kaffe og kage - kage som en af mændenes koner havde bagt...

Denne gåtur var den første i en lang række gåture efter coronapausen, fortalte en af mændene - og hvornår den næste finder sted kan man se på foreningens hjemmeside eller deres facebookside.

I huset på Houmannsvej 3 kan man, når det igen bliver muligt, hygge sig i stuen med en god kop kaffe. Man kan lave ting på træværkstedet eller i metalværkstedet - og har man lyst til at prøve at printe ting ud i 3D, så har har Mænds Mødesteder både computer og 3D-printere.

På hjemmesiden kan du læse meget mere om Mænds Mødesteder der, som den skarpsindige læser måske har regnet ud, er en forening kun for mænd...

Mænds Mødesteder findes overalt i Danmark. Den lokale afdeling i Haslev kan du læse om her: mmdanmark.dk/haslev/forside

Af Torkild Svane Kraft
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version