En bæredygtig og kollektiv turisme
Destinationsselskabet VisitSydsjælland-Møn har lanceret en ny strategi for de næste fire år. Strategien hedder ”Turismekollektivet - Fra Coronakrise til Bæredygtig Vækst”. PR foto: Mads Berg

En bæredygtig og kollektiv turisme

Fredag 12. februar 2021 kl. 15:45

VisitSydsjælland-Møn A/S (Destination SydkystDanmark) lancerer ny strategi, der sætter endnu højere på dagsordenen i kommunerne Næstved, Vordingborg, Faxe og Stevns kommuner.
Vi vil alle huske årene 2020 og nok også 2021 som noget specielt.

Især turismen på Sydsjælland og Møn lider hårdt under corona-restriktionerne og naturen blev presset i sommeren 2020, da mange danskere valgte udelivet i større stil, fremgår det af en pressemeddelelse.

Destinationsselskabet VisitSydsjælland-Møn har lanceret en ny strategi for de næste fire år.

Her er der fokus på tiden efter corona og hvordan lokalt samarbejde og bæredygtige tiltag kan løfte turismen til nye højder på Sydsjælland og Møn.

- Den særlige sommer i 2020 har gjort, at der er tre pointer, der står lysende klart: Vi skal passe på vores natur, vi skal stå inde for vores kvalitet og vi skal værne om vores fællesskab for sammen at udvikle en bæredygtig turisme for Sydsjælland og Møn, udtaler direktør i VisitSydsjælland-Møn, Martin HH Bender.

Strategien hedder ”Turismekollektivet - Fra Coronakrise til Bæredygtig Vækst”.

Strategien fokuserer på fællesskabet i turismekollektivet, hvor det, ifølge pressemeddelelsen er vigtigt at indse at hele økosystemet, med overnatningssteder, restaurant, oplevelser med videre i turismen hænger nøje sammen.

En god oplevelse for en gæst i området er afhængig af mere end ét godt overnatningssted eller ét uheldigt besøg på en restaurant.

Gæstens ferie afhænger af et samlet indtryk af destinationen og dermed af turismekollektivet.

- Vi er alle kollektive destinationsejere, og ejerskabet binder os sammen – i stolthed, udfordring og ambition. Turismekollektivet er et værdifællesskab, der har fokus på fælles nytteværdi, medindflydelse, åbenhed, kvalitet og bæredygtighed, erklærer Martin HH Bender.

Turismen på Sydsjælland og Møn foregår dér, hvor vi lever og bor.

Området er dels afhængig af jobs og oplevelser som turismen skaber, men samtidig presset, hvis udviklingen i turismen ikke tager hensyn.

God og bæredygtig turisme er afhængig af hele turismekollektivet, hvilket vil sige receptionisten på hotellet, ejeren af campingpladsen, iværksætteren, den lokale turistforening og kommunerne.

- Vi skal skabe fællesskab og alle trække i den samme retning. Det turisterne kender Destination SydkystDanmark for, er naturen. Den skal vi passe på og sørge for den også er her til de næste generationer. Ved at arbejde sammen i turismekollektivet, kan vi øge den økonomiske gevinst ved turisterne, udvikle områderne, skabe liv og samtidig pleje vores natur, siger Martin HH Bender.

Derfor er der opsat nye innovative leveregler for turismeudviklingen i den nye strategi.

Gode steder at bo er også gode steder at være turist. Levereglerne sætter fokus på det lokale liv, det fællesskab der er og den natur vi omgiver os med.

En bæredygtig og attraktiv destinationsudvikling giver øget omsætning for de erhvervsdrivende og dermed nye jobs til de lokale.

Måske er der endda gæster, som synes her er så rart at være, at de vælger at slå sig ned på Sydsjælland og Møn permanent.

Strategien kan læses og hentes på www.turismekollektivet.dk.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version