150.000 kr. fra Møns Bank til gode ideer

150.000 kr. fra Møns Bank til gode ideer

Onsdag 20. januar 2021 kl. 11:33

Sport og kultur: Møns Bank skruer op for uddelingerne i sin jubilæumsfond - ansøgningsfrist 7. februar.

Gennem 43 år har Møns Bank hvert år uddelt penge til lokale initiativer via sin Jubilæumsfond, der blev stiftet ved bankens 100 års jubilæum.

Hidtil har beløbene været i størrelsesordenen omkring 25.000 kr., men nu bliver der skruet op til ikke mindre end 150.000 kr.

Formand for fonden Peter Ole Sørensen uddyber:

- Renteniveauet har nu igennem flere år ligget sådan, at vi ikke får en tilvækst i fondens midler, der kan bruges til udlodning. Vi har derfor ansøgt Civilstyrelsen og fået godkendt en opløsning af Jubilæumsfonden. Fondens grundkapital på ca. 475.000 kr. bliver derfor uddelt over 3 år, og vi begyndte allerede sidste år med at udbetale 56.000 kr. til syv legatmodtagere. Uddelingen er derfor væsentligt højere i år og til næste år.

Lokal støtte

Jubilæumsfonden støtter projekter indenfor sport og kultur, som ellers ikke har mulighed for at blive gennemført.

- Vi ønsker at hjælpe projekter på vej, som er til glæde for så mange som muligt i bankens nære områder, herunder især Vordingborg, Faxe, Stevns og Næstved kommuner, fortsætter Peter Ole Sørensen.

Fonden vil helst støtte aktiviteter, der er til glæde og gavn for en større gruppe mennesker, båret af frivillige kræfter. Særligt nye, kreative projekter inden for sport og kultur har interesse, såvel for amatører som for semiprofessionelle eller studerende.

- Tidligere har vi også givet støtte til f.eks. handicapridning, hospitalsklovne via Klovneløbet, og Kalvehaveløbet, som var et integrationsløb. Jeg kunne nævne mange andre eksempler, men vi vil hellere overraskes af kreative ideer, siger Peter Ole Sørensen.

Ansøgninger skal sendes til Stephanie Clark på sc@moensbank.dk senest den 7. februar 2021 - og har bedst chance for at blive imødekommet, hvis de er gennemarbejdet og redegør for projektets idé, handlingsplan, omfang, budget og tidsplan.

Bestyrelsen består af Peter Ole Sørensen, Brit Hindborg Skovgaard og Pia Dahl.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version