Eventyr og musik gik hånd i hånd
Se billeder
Ravels musik blev understøttet af tegner Simon Væths værker. Foto: Peer Rasmussen

Eventyr og musik gik hånd i hånd

Torsdag 3. december 2020 kl. 13:58

Faxe: Ensemble Storstrøm er i uge 49 rundt på en række skoler i Sydsjælland for at optræde med musik- og fortællestykket „Lille og Lykkekatten - musik skal der til”.
Torsdag den 3. december opførte det otte mands store orkester forestillingen for eleverne på 1. klasse på Rolloskolen i Faxe.

„Lille og Lykkekatten- musik skal der til” er en musikforestilling, som er blevet til i samarbejde med Dannelsesrygsækken/Kulturtjenesten.

Kodeordet og omdrejningspunktet i forestillingen var lytte, og fortællingen blev på fornemste vis komplimenteret af Maurice Ravels meget smukke og billedskabende musik „Ma mère l’Oye” (på dansk „Gåsemors fortællinger”).

Forestillingen er skabt af Ensemble Storstrøm i samarbejde med dramaturg Camilla Hübbe og tegner Simon Væth.

Udover musikken var forestillingen bygget op af oplæsning af korets harpenist, og hver af de fem kapitler i Camilla Hübbes eventyr blev så understøttet af Ravels musik.

Samtidig blev Simon Væths finurlige og fantasifulde tegninger projiceret op på bagvæggen i stort format.

På denne måde gik eventyr og musik meget fint hånd i hånd.

I forestillingen fulgte eleverne „Lille” og hendes „Lykkekat” på eventyr udi den store, vide verden.

Eleverne lyttede koncentreret til oplæsningen og mens musikken spillede kunne man se, at de dannede sig billeder af de, de lige havde hørt fortalt.

Nogle af eleverne måtte holde sig for ørene, for som det er i film og andre steder, så var musikken nogle gange lidt høj uhyggelig.

Efter forestillingen fik eleverne mulighed for at stille spørgsmål, og de fik også lov til at gætte på, hvad de forskellige instrumenter hedder, og hvornår instrumentet
Samtidig fik de hver en lille bog med hele eventyret, hvori der også var links til ensemblets indspilning af musikken.

Af Peer Rasmussen
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version