Lukning af tre ungdomsklubber

Torsdag 3. december 2020 kl. 13:49

Lukning af tre ungdomsklubber
Indlæg af:
Marianne Ørgaard,
Lokallisten (L)
Medlem af Børn og Læringsudvalget.

Et flertal i Faxe byråd vedtog den 10. oktober 2019, at nedlægge 3 ungdomsklubber. Konsekvensen heraf blev desværre, at klubberne i Rønnede, Dalby og Karise dermed blev lukket.

Dette skete meget imod Lokallistens vilje. Aldrig har jeg i mine 10 år i Faxe byråd set en sag blive afgjort på så spinkelt et grundlag. Der var ingen form for dokumentation, ingen fremmødestatistik, ingen konsekvensberegning, ingen opgørelse af succeskriterier.

For mig virkede det som om, at vi sætter barren for fremmødesucces lige højt i alle klubberne. Hvilket er helt indelysende forkert. Fremmødet skal selvfølgelig beregnes procentvis i forhold til antal af unge i området.

Samtidig vedtog byrådet at:

“Der skal være fokus på at lave opsøgende arbejde i byerne Rønnede, Dalby og Karise med henblik på mulighed for genetablering af klubberne på de tre steder.
Der forelægges en evaluering for Børn & Læringsudvalget (BLU) efter et år”.

Jeg havde i den grad set frem til evalueringen, og blev selvsagt dybt skuffet da et flertal i BLU, den 23. september valgte at udskyde evalueringen til februar 2021.
Den beslutning medfører, en forlængelse af nedlukningen i de 3 berørte klubber, på minimum 1/2 år!

Jeg overvejede selvfølgelig at rejse sagen til byrådet, men stod så i det dilemma, at det havde medført en standsning af sagen og dermed en yderlig udsættelse af evalueringen.

Konsekvenserne af klublukningerne mener jeg i den grad kan blive fatale. Vi har nu 3 lokalområder hvor de unge i den grad savner et klubtilbud. Fokus på et opsøgende arbejde med henblik på muligheden af en genetablering af klubberne de 3 steder, er meget svære at få øje på.

Hvis der, i byrådet virkelig var et ønske om at genetablere de 3 klubtilbud, hvorfor så træffe en dissideret ulogisk beslutning om, at lukke dem ned, i mere end 1 år?
I Lokallisten er vi ikke i tvivl, de 3 klubber skal genetableres og det kan kun gå for langsomt. Vi skal og må kunne tilbyde vores unge et attraktivt klubtilbud, også i lokalområderne.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version