Grøn genstart skal holde hånden under lokale jobs

Torsdag 26. november 2020 kl. 10:01

Grøn genstart skal holde hånden under lokale jobs
Tanja Larsson. Foto Steen Brogaard
Indlæg af:
Tanja Larsson,
medlem af Folketinget,
Socialdemokratiet


Vi skal passe godt på vores virksomheder og arbejdspladser under coronakrisen. De af os, der kan huske de alenlange arbejdsløshedskøer i 1980’erne, modløsheden og de slukkede håb for fremtiden, er vel rørende enige om, at det ikke må gentage sig.

Vi skal sikre, at vi også har et sundt erhvervsliv og vækst på den anden side af krisen. Forhandlingerne om finansloven og en grøn genstart er godt i gang, og der er flere forslag på forhandlingsbordet, som er vigtige for os på Sjælland.

Det gælder bl.a. en udvidelse af boligjob-ordningen, så det bliver muligt at få et større fradrag for serviceydelser end i dag. Det betyder, at loftet for serviceydelser og håndværkerydelser hæves til 25.000 kr. Hos os på Sydsjælland har vi især mange ufaglærte og faglærte, så det glæder mig, at initiativerne vil kunne have effekt for mange lønmodtagere her hos os.

Regeringen vil også opkvalificere medarbejdere i kriseramte jobs over i grønne jobs. Der skal afsættes 2 mia. kr. til indsatser, så dem, der desværre har mistet deres arbejde under krisen, kan komme godt videre i en anden branche. På den måde sikrer vi også kvalificeret arbejdskraft til de mange nye grønne jobs, der følger af den grønne omstilling.

På Sydsjælland har vi indtil videre klaret os godt under krisen. Men mange har mistet deres arbejde, og jeg håber, at vi med en grøn genstart får holdt hånden under flest muligt arbejdspladser. Vores virksomheder og vækstmuligheder skal sikkert ud på den anden side.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version