Friværdier stiger i Faxe Kommune

Friværdier stiger i Faxe Kommune

Torsdag 19. november 2020 kl. 14:45

Priserne på boligmarkedet slår rekord efter rekord og trodser alle forventninger.
Det luner i friværdien hos boligejerne i Faxe Kommune, hvor de stigende boligpriser har fået friværdierne til at vokse det seneste år.

Det viser tal fra Boligsiden, som er beregnet af Nordea Kredit.
I dag koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter i Faxe Kommune 1.590.000 kroner, mens prisen for et år siden var 1.510.000 kroner, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det betyder, at friværdien er steget med 80.000 kroner det seneste år, som svarer til 6.700 kroner om måneden.

- Festen på boligmarkedet har efterhånden stået på i mange måneder, og intet tyder på, at den stopper lige foreløbig. Det luner godt i lommerne på allerede eksisterende boligejere, som har fået en ekstraindtægt i form af en højere friværdi, udtaler Mads Werner fra Danbolig Faxe.

I 74 kommuner er friværdien steget det seneste år. I de resterende 24 kommuner er friværdien enten uændret eller faldet.

Faxe er en af de kommuner, hvor den gennemsnitlige boligejer har polstret friværdien.

- I vores område kan boligejerne være godt tilfredse med de flotte stigninger i huspriserne de seneste år, som har fået friværdien til at vokse, og her er det værd at bemærke, at gevinsten er skattefri, hvis boligejeren selv har boet i boligen, erklærer Mads Werner.

- Boligejerne kan veksle de højere boligpriser til at indfri deres boligdrømme, hvis de står over for at skulle flytte. I øjeblikket kan boligejerne samtidig sætte til salg i et marked med lave prisafslag, flotte salgspriser, rekordlavt udbud, og hvor der bliver solgt mere, end der bliver sat til salg, uddyber han.

De positive takter på boligmarkedet afspejler sig også boligprisprognoserne, som er blevet mere optimistiske i løbet af året.

I april forventede Det Økonomiske Råd et fald i huspriserne på 8,2 procent i 2020. Få måneder senere blev prognosen justeret op til et prisfald på 1,8 procent.

I den seneste vismandsrapport fra Det Økonomiske Råd er der endnu bedre nyheder til boligejerne.

Nu forventes boligpriserne at stige med tre procent i 2020 og med yderligere tre procent i 2021.

I årene 2021 til 2025 forventes en gennemsnitlig vækst på 1,6 procent.

- Den seneste vismandsrapport er fuld af gode nyheder til boligejerne. Vi står midt i en alvorlig økonomisk krise, og alligevel forventer man, at boligpriserne vil stige. Ikke blot i år og næste år, men helt frem til 2025, udtaler boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

- I Nordea Kredit har vi også løbende opjusteret forventningerne til boligpriserne, og ligesom vismændene, tror vi på stigende boligpriser i de kommende år, tilføjer hun.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version