Sundhed skal leveres klogere - og tættere på borgeren
Birkemose og Ekelund

Sundhed skal leveres klogere - og tættere på borgeren

Torsdag 29. oktober 2020 kl. 11:43

Indlæg af:
Christina Birkemose, Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Faxe Kommune.
og
Kathrine Monsrud Ekelund, Regionskandidat for Socialdemokratiet

Det nære sundhedsvæsen - det sundhedsvæsen, der er tæt på borgerens hverdag - er det sted, hvor vores lokale hjerter reddes og også her, hvor samfundet får sin ilt.

Det er her, liv reddes og det gode helbred skabes. Retten til den korrekte behandling skal være for alle og ikke være betinget af dit postnummer. Det skal din arbejdssituation og dine muligheder for at blive dygtigere og trives i dit job i sundhedssektoren heller ikke.

I Region Sjælland vil der i fremtiden fortsat være mange mennesker, der rammes af kroniske eller længerevarende sygdom, eller får flere sygdomme på én gang.
Samtidig bliver en stor andel af befolkningen ældre, og får brug for pleje og behandling tæt på hvor de bor i deres hverdag.

Alene i Faxe Kommune vil der blive stor mangel på både hænder og hoveder indenfor den kommunale sundhedssektor. Samtidig skal vi også sikre, at der er arbejdskraft på regionens sygehuse. Derfor er det afgørende, at vi i fællesskab løfter opgaven med at rekruttere personale - og sammen understøtter borgernes sundhed.

Dansen med Corona har vist os, at Region Sjælland og kommunerne er gode samarbejdspartnere for hinanden, også i en ekstraordinær samfundskrise. Det er erfaringer, vi vil tage med os i det videre politiske arbejde for en styrket Faxe Kommune og en styrket Region Sjælland.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version