Der er plads til forbedring

Fredag 23. oktober 2020 kl. 09:55

Der er plads til forbedring
Indlæg af:
Allan Tirsgaard,
Best.medl. Konservative
Røn Allé 2 - 4
Haslev

Faxe opnår en 90. plads (-27 pladser ift. 2018) i årets undersøgelse af det lokale erhvervsklima i kommunerne.

DR viste i søndag den 18. oktober et indslag om Thisted, hvordan man ændrer kommunen, gør den mere erhvervsvenlig. Men kan I huske, hvor Faxe Kommune er placeret?

Resultatet er som beskrevet ovenfor, og allerede kommenteret, men jeg synes alligevel, vi bør huske følgende:

Ud af 93 placeringer, rammer vi næsten det ultimative nulpunkt i den seneste erhvervsklima undersøgelse for 2019. Årsagerne kan være mange, og forklaringerne vil sikkert være flere - men et faktum er det, at vi har en officiel placering som er pinlig. Vi er nummer 90 - ud af 93 deltagere i undersøgelsen.
Hvis vi dykker lidt ned i tallene, er det især skolernes samarbejde med virksomheder - her er vi de ringeste i Danmark - Det er rigtig skidt, og det er jo netop her, at vi skal i min optik sætte ind.

Jeg håber, når nu vi i det seneste budget vil tilføre flere penge per elev til folkeskolerne, at det giver mulighed for at fremme samarbejdet mellem skoler og virksomheder i kommunen.

Måske vi skal tage håndværkerefterskolen op til en fornyet tanke, at fastholde og udvikle det potentiale vi har for vore unge, tænke det som en platform til at forbedre den gensidige sparring - en åben dialog med alle interessenter - øget support til ungdoms vejlederne og de personer, som skal bygge bro imellem virksomheder og skoler.

Derudover er det dialog med kommunen og brug af private leverandører i et OPP samarbejde som trækker væsentligt ned.

Tror jeg på det kan ændres, bestemt ja, vi har allerede nu mærket en positiv ændring fra øverste ledelseslag i kommunen - og jeg tror, hvis vi tør sætte de forskellige forvaltninger lidt mere frie - og motivere dem til at søge samarbejde, vil det gavne os alle som kommune.

Nogle kan måske have den holdning, hvorfor skal vi føre en mere erhvervsvenlig politik, vi er jo byen i det grønne. Så lad det blive ved det.

For mig er det simpelt, det er en symbiose - Erhverv, indbyggere, skoler, kultur - alt sammen skal bruges til at sikre den kommune, med de tilbud vi alle ønsker. Ellers risikerer vi, at byen i det grønne, som skoven, visner og forfalder. Derfor skal vi løbende trimme, justere, tænke nyt, giv plads til nye skud - det giver et bedre udbytte, flere munde kan mættes.

Første skridt er, vi tør tænke, kan vi gøre det anderledes - og det tror jeg bestemt på vi kan. Derfor vil vi fra konservativ side samarbejde om alt, som kan forbedre vores kommune, gøre den mere interessant for både indbyggere og virksomheder - og gerne med markant flere beboere.

Nu er det jo snart november igen hvor det er muligt igen at tage temperaturen på erhvervsklimaet. Det ser jeg frem til.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version