Gå med til Sjællands  højeste punkt
Ta’ med naturvejlederen og sundhedskonsulenten på en rask gåtur

Gå med til Sjællands højeste punkt

Onsdag 28. oktober 2020 kl. 10:34

Gå med til Sjællands  højeste punkt
Louise Villumsen inviterer, sammen med Andrea Værum Søndergaard på tur til Kobanken
Natur og motion: Faxe Kommunes naturvejleder Louise Villumsen og sundhedskonsulent Andrea Værum Søndergaard inviterer på en gåtur til Sjællands højeste punkt, Kobanke, onsdag den 11. november klokken 10.
Mødestedet er Axelved rasteplads lige syd for Rønnede på hovedvej A2. Skal du bruge gps for at finde det, så stil den på Vordingborgvej 567 - så ligger Axelved lidt længere mod syd.

Novemberturen varer cirka halvanden time, og undervejs på den ujævne sti igennem skoven fortælles der mere om Sjællands højeste naturlige punkt og den lokale syvsover.

Syvsover hvad er nu det for noget, vil nogle måske spørge. Og det handler ikke om dem der gerne vil sove længe om morgenen, men om en sjælden lille hasselmus, der altså lever her i området, blandt andet omkring Kobanken.

Kobanken ligger i skoven Gavevænget og den ligger 122,9 over havoverfladen, hvilket gør den til Sjællands højeste naturlige punkt. Gyldenløves Høj mellem Ringsted og Kirke Hvalsø er lidt højere, men har har man „snydt” v3ed at lægge ekstra jord på højen.

I hele 2020 har naturvejlederen og en sundhedskonsulenten samarbejdet om ture rundt i Faxe Kommune den anden onsdag i hver måned.

Du tilmelder dig gåturen til Kobanken på denne lille nemme adresse:
www.place2book.com/da/sw2/sales/65tcv2avcg, men du kan også tilmelde dig på naturvejleder@faxekommune.dk eller telefon 2499 1475.

Deltagerne opdeles i grupper, så man ikke kommer over det anbefalede antal, efter seneste Covid19-retningslinjer.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version