Hvordan lyder liv...?
Freerslev Kirke

Hvordan lyder liv...?

Onsdag 21. oktober 2020 kl. 10:33

Freerslev: Lyden af liv. Hvordan lyder liv? 4’eren i Freerslev, altså gudstjeneste søndag den 25. oktober kl. 16.00, sætter musikalsk, poetisk, erfaringsnært og sanserigt fokus på lyd.

Hvilke lyde hører til livet? Hverdagen? Højtiderne? Glæden? Men modsat også tomhed? Afmagt eller kamp?

Ole Bjerglund Thomsen er præst ved 4’eren siger om temaet:

- Vi opfatter verden gennem sanserne, men i det daglige reflekterer vi sjældent over, hvor mange nuancer sansningen har. Selv er jeg tilbøjelig til at overbetone synssansen. Men lydligheden giver en anden dybde. Der er lyde og klange, toner og melodier, der nærmest bor i tingene omkring os. Og i os. Måske bor de i universet, helt siden stilheden og det første ord.

- Der er lyde, som helt entydigt er fyldt med liv. Åndedræt. Puls. For ikke at tale om den første hjertelyd fra fosteret ved jordemoderbesøget. Men måske er fabrikslyde og trafikstøj også livsbekræftende?, og præsten tilføjer: Måske findes der noget, der er Guds lyd, som giver resonans i menneskets ekkorum?

Gudstjenesten vil rumme oplæsninger fra Pia Tafdrups seneste digtsamling „Lyden af skyer”, sange og salmer med klang af erindring og livsfordybelse, samt refleksion over, hvilke lyde, der er livgivende for os. Nis Weile leverer musikken, Anna Søegreen synger, og Ole Bjerglund Thomsen sætter ord på lyden.

Efter gudstjenesten er der et lille glas i våbenhuset til nydelse i det fri eller kirkerummet, alt efter hvad forholdene og vejret tillader.
© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version