Alle skal have mulighed for et værdigt seniorliv

Tirsdag 25. august 2020 kl. 13:09

Alle skal have mulighed for et værdigt seniorliv
Tanja Larsson - Foto: Steen Brogaard
Indlæg af:
Tanja Larsson,
Faxe Ladeplads,
Medlem af Folketinget,
Socialdemokratiet


Det skal være en ret at kunne trække sig værdigt tilbage fra arbejdsmarkedet, når man har knoklet igennem et langt arbejdsliv. Det sagde vi før valget, og nu har vi fremlagt vores udspil til en ordning.

Nedslidning er et stort problem, også her hos os i Faxe. I 2022 vil 337 Faxeborgere kunne få gavn af vores udspil, hvis det bliver en realitet. Jeg tror, at de fleste af os har et familiemedlem eller en ven, som skal leve med et nedslidt knæ, en ødelagt hofte eller smerter i ryggen efter et langt og hårdt arbejdsliv.

Det giver forringet livskvalitet, og det kan vi altså gøre bedre. Det er ikke retfærdigt - det handler om respekt for dem, der gennem mange år har bidraget til vores samfund.

Jeg mener, at det i et velfærdssamfund som vores skal være muligt at kunne leve et godt og værdigt seniorliv, hvor kroppen stadig er i stand til at lege med børnebørnene, og hvor man kan føre en aktiv tilværelse.

Vores position er klar: Vi vil kæmpe for en ret til værdig pension til dem, der har knoklet i årevis. Nu skal der forhandles, og jeg både tror og håber på, at de andre politiske partier vil være med til at tage ansvar og løfte denne vigtige opgave sammen med os.
© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version