Kom med ud i den danske natur

Torsdag 16. juli 2020 kl. 10:57

Kom med ud i den  danske natur
Indlæg af:
Tanja Larsson,
Faxe Ladeplads,
medlem af Folketinget,
Socialdemokratiet


Nu er det tid for de fleste til at trække stikket og nyde en velfortjent sommerferie. Jeg går også selv snart på ferie, og det ser jeg frem meget til.

I år er eksotiske rejsemål og charterdestinationer i høj grad skiftet ud med oplevelser i det danske sommerland. Selv holder jeg rigtig meget af at campere og nyde den danske natur på småøerne og i Jylland.

Derfor glæder det mig rigtig meget, at regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet har afsat 19,2 mio. kr. til indsatser i naturen. Det betyder bl.a. penge til opgradering af stier, veje og andre faciliteter i de statslige naturområder, herunder oprettelse af 80 nye primitive overnatningspladser og 70 nye bålpladser.

Jeg håber, at det medvirker til, at flere får øjnene op for, at sommer i den danske natur kan noget helt særligt. Midlerne også være med til at sikre, at mænd, kvinder og børn på landets krisecentre får mulighed for ekstra sommeroplevelser i naturen.
Jeg vil opfordre alle interesserede til at besøge hjemmesiden www.udinaturen.dk, hvor man på et samlet kort kan finde informationer om ruter og faciliteter såsom toiletter, p-pladser, shelters og badesteder over hele landet. Her hos os har vi bl.a. flere muligheder for shelterovernatning, bålhytte og smukke vandreruter.

Under coronakrisen har flere genopdaget vores fantastiske natur, og jeg håber, at rigtig mange vil bruge deres sommer på at udforske alt det fine, vores land har at byde på.
© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version