Farlig følelse af Faxe

Torsdag 2. juli 2020 kl. 13:37

Farlig følelse af Faxe
Indlæg af:
Lone Stæhr
Nygade 14
4690 Haslev

Jeg har de sidste tre år skrevet om grøftekanternes liv eller mangel på samme. Jeg har opfordret til, at Vej og Park kun klippede græskanter én gang om året, nemlig sidst i maj, for at give plads til blomsterne og dermed passe på insekterne. De har lige slået kanter, og jeg kan håbe på, at grøftekanterne så får lov at være i fred resten af året, undtagen hvor det er påkrævet af hensyn til trafiksikkerheden.

I denne uge blev jeg imidlertid igen ked af det og vred over vores mangel på respekt for såvel naturen som fremtiden:

Jeg gik og troede, at vi i Faxe havde en politik, der forbød at sprøjte med Roundup på offentlige arealer. Det havde vi, så vidt jeg husker, for nogle år siden. Så jeg undrede mig, da jeg så en medarbejder fra Vej og Park, som sprøjtede løs. Da jeg spurgte den søde medarbejder, hvad han havde i sprøjten, lød svaret: ”Roundup”. Han sagde også at ”Faxe har fået dispensation”.

På kirkegårde er det strengt forbudt. Vi bliver da også som haveejere konstant mindet om at holde os fra Roundup, der ender i det drikkevand, som vi og vores børn skal indtage for at overleve. Flere og flere boringer må lukke i disse år på grund af fortidens fejltagelser.

Jeg forstår slet ikke kommunens håndtering af det miljø, vi er fælles om, og jeg har en rigtig trist følelse af Faxe.© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Redaktion

Desktop version